Sportnet

Hrvatski predstavnici bez medalje prvog dana Grand Prixa

Sportnet, Petar Jenjić • petak, 18.08.2023.
Hrvatski predstavnici bez medalje prvog dana Grand Prixa

Krenuo je Grand Prix turnir u Zagrebu, a danas su nastupili neki hrvatski predstavnici. Najbolji rezultat ostvarila je Ana Viktorija Puljiz koja je stigla do trećeg kola...

U drugom kolu IJF Grand Prix turnira u Zagrebu, 21-godišnja Ana Viktorija Puljiz izborila je prvu pobjedu u kategoriji do 52 kilograma nad Belgijankom Amber Ryheul. U desetominutnoj borbi, Puljiz i Ryheul su se nadmetale žutim kartonima pa je tako Belgijanka zasluženim trećim prekršajem izgubila borbu u šestoj golden score minuti te osigurala prolaz našoj Ana Viktoriji.

Nakon pobjede nad Belgijankom, Ana Viktorija Puljiz izgubila je u trećem kolu u posljednjoj minuti od Bugarke Gabriele Dimitrove te ispala s natjecanja.

“Prva borba je išla jako dobro i unatoč tome što je Belgijanka težak protivnik, uspjela sam ju navući na tri kazne te sam tu uspjela odraditi borbu do kraja i pobijediti. Drugu borbu sam nažalost izgubila, nisam očekivala da će tako završiti zato što naspram Belgijanke ta protivnica stvarno nije izgledala kao tolika prijetnja, ali sam napravila veliku glupost u zadnjoj minuti što znam da ne smijem raditi. Išla sam kontrirati baciti preko sebe, što me na kraju i koštalo.“

Unatoč ozljedi koju je doživjela prije točnu godinu dana, Puljiz smatra da je fizički itekako spremna međutim da je glava ta koja stvara izazove.

“Osjećam se jako i osjećam se spremno, međutim, još uvijek je glava u borbi. Radim na tome već dugo i ne znam je li potreban veliki broj turnira ili će se sve samo posložiti odjednom. Što je tu je“, dodala je za kraj Puljiz.

Osim Ane Viktorije, Hrvatsku su predstavljali i Borna Lasić te Nikola Zorotović koji su ispali u prvom kolu natjecanja. Lasić je svoju borbu u kategoriji do 60 kilograma izgubio protiv Talijana Simonea Aversa, dok je Zorotović izgubio od Muhammeda Demirela u kategoriji do 66 kilograma.

Nastavak natjecanja kreće sutra u 9 sati i na tatamiju će izmjenjivati par hrvatskih predstavnika. U muškoj kategoriji do 81 kilograma nas predstavlja Dominik Družeta koji se bori protiv Poljaka Damiana Szwarnowieckog, dok nas u ženskoj kategoriji očekuje veći broj natjecateljica.

U kategoriji do 63 kilograma, mlada Iva Oberan suočava se s Amerikankom Sarom Golden, dok nas u kategoriji do 70 kilograma predstavlja naša prvakinja Barbara Matić uz koju se pridružuju viceprvakinja Lara Cvjetko i Anđela Violić.

FOTO: Tino Marić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!