Nogomet

Neymar i Vinicius na popisu za početak kvalifikacija, nema Paquete

HINA, Mihaela Bradovski • subota, 19.08.2023.
Neymar i Vinicius na popisu za početak kvalifikacija, nema Paquete
Foto: FaH

Brazilska reprezentacija početkom rujna kreće s kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a među pozvanima u nacionalni dres je i Neymar...

Brazilski nogometni izbornik Fernando Diniz pozvao je Neymara i Viniciusa Juniora da predvode napad Selecaa u prvim utakmicama južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Međutim, izbornik nije pozvao Lucasa Paquetu koji je suočen s istragom oko sportskog klađenja u Velikoj Britaniji, u selekciji Brazila. Peterostruki prvak Brazil, kojeg je Hrvatska eliminirala u četvrtfinalu na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu, počet će kvalifikacije protiv Bolivije 8. rujna u Belému, u sjevernom Brazilu, a potom će igrati protiv Perua 12. rujna u Limi.

Ovo je prva reprezentativna akcija za 49-godišnjeg Brazilca Diniza, koji je nakon lošeg nastupa Selecaa u Katru preuzeo kormilo od Titea.

Bilo je dvojbi hoće li se 31-godišnji napadač Neymar odazvati pozivu nakon iznimno razočaravajuće prošle sezone, a nedavno je bio zauzet i prelaskom iz Paris Saint-Germaina u saudijski Al-Hilal.

"Razgovarao sam s njim nedavno i bio je potpuno spreman i sretan za ovu priliku", rekao je Diniz na konferenciji za novinare u Rio de Janeiru. "Teško je pronaći igrača koji mu je ravan. On je vrlo rijedak talent."

Diniz, koji je i trener Fluminensea u Rio de Janeiru, obavljat će obje dužnosti dok Talijan Carlo Ancelotti u lipnju 2024. ne okonča ugovor s Real Madridom i ne preuzme kormilo brazilske reprezentacije, rekao je predsjednik Brazilskog nogometnog saveza (CBF) Ednaldo Rodrigues.

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!