Nogomet

Šimić nakon poraza od AEK: 'Bišćan ima maksimalnu podršku, Šutalo je dosta blizu puta u Amsterdam'

Krešimir Milić • nedjelja, 20.08.2023.
Šimić nakon poraza od AEK: 'Bišćan ima maksimalnu podršku, Šutalo je dosta blizu puta u Amsterdam'
Foto: Pixsell

Dinamov član uprave nakon ispadanja od AEK-a stao je pred novinare i prokomentirao rezultat kvalifikacija za Ligu prvaka. Bilo je i pitanja o podršci treneru, kao i o transferu Josipa Šutala…

Teško je podnijeti dinamovcima onakvo šokantno ispadanje i dan nakon. Imali su Modri pobjedu i prolaz do 92. minute, a onda se sve preokrenulo i točku na i je stavio neočekivani junak Grka Domagoj Vida golom u 100. minuti.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon ispadanja od AEK pred novinare je stao u Ateni i član Dinamove uprave Dario Šimić koji je prvo odgovorio kako je doživio rasplet kvalifikacija za Ligu prvaka.

"Šokantno, kao vjerojatno i većina naših navijača. Bili smo blizu, stvarno možemo reći da smo bili ponosni na naše dečke kako su igrali 92 minute. Nažalost nismo zatvorili utakmicu i ne možemo biti zadovoljni s tim. Treba vidjeti zašto nam se dosta često događa da gubimo utakmice u zadnjim minutama."

Dinamo je primio četiri gola od AEK-a, a tri su pala iza 90. minute.

"Prvo bih htio reći da je ovo bila strašno teška utakmica, nakon onoga što se dogodilo s navijačima. To treba gledati u tom kontekstu. Naša sezona traje do kraja ove godine. U četvrtak već imamo novu utakmicu, što brže se treba dignuti i treba igrati dalje. Svaka tri dana bit će novi nastup. Dečki su profesionalci, svi smo bili profesionalci, od nas se očekuje da izvlačimo maksimum."

Bilo je i pitanja stoji li klub čvrsto iza Igora Bišćana nakon ovog rezultata.

"Vjerujem da je to strašan šok za trenera i njegov stožer. Oni imaju našu maksimalnu podršku i ljudsku i bilo kakvu, kao što su imali i do sada. Stojimo im maksimalno na raspolaganju, a oni moraju analizirati svoj posao i vidjeti kako dignuti momčad te kako biti bolji."

Na se nadovezalo pitanje o pojačanjima.

"Zasad nismo niti jednog igrača prodali, a trojicu smo doveli. Vidjelo se da možemo parirati pravim momčadima, kao što je AEK koji je vrhunska ekipa. Možda je iz Young Boys bio najteži suparnik u novije doba kvalifikacija za Ligu prvaka. Do 1. rujna traje prijelazni rok pa ćemo vidjeti."

Najavljeni su odlasci nekih igrača, a najbliže selidbi je Josip Šutalo kojeg želi Ajax. Njegov skorašnji transfer potvrdio je i Šimić koji je odgovorio na pitanje kreće li Šutalo put Amsterdama.

"Dosta je blizu tome."

FOTO: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!