Nogomet

Ajax će Dinamu platiti 20.5 milijuna eura za Šutala, a s bonusima transfer može biti i veći

Krešimir Milić • ponedjeljak, 21.08.2023.
Ajax će Dinamu platiti 20.5 milijuna eura za Šutala, a s bonusima transfer može biti i veći
Foto: FaH

Nizozemski velikan objavio je detalje transfera hrvatskog stopera. Transfer hrvatskog reprezentativca donosi u Dinamovu blagajnu sad 20.5 milijuna eura, a s bonusima može na kraju zaraditi još tri milijuna…

Nakon nekoliko tjedana spominjanja jučer je i službeno potvrđen transfer Josipa Šutala iz Dinama u Ajax. Hrvatski reprezentativac predstavljen je na službenim stranicama nizozemskog velikana koji je objavio i detalje transfera.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ajax će tako Dinamu platiti 20.5 milijuna eura, a taj iznos transfera se može i povećati. Kroz bonuse transfer može na kraju iznositi 23.5 milijuna eura objavio je Ajax.

Šutalo će potpisati petogodišnji ugovor s nizozemskim velikanom, a u Amsterdamu će ga dočekati i Jakov Medić koji je ovog ljeta isto stigao u Ajax.

U Dinamu je bio od svoje 14-te godine, još iz ljeta 2014. kad je došao u maksimirsku akademiju iz Neretve iz Metkovića. Za prvu je momčad upisao 89 službenih nastupa uz sedam postignutih pogodaka i pritom stvorio zahvalnu zalihu trofeja.

Osvojio je četiri naslova prvaka, dva Superkupa, a statistika mu bilježi i pokal pobjednika Kupa. Igrao je s Dinamom u grupnoj fazi Lige prvaka, bio u kadru u dvjema sezonama u kojima je momčad izborila plasman u proljetni dio natjecanja u Europa ligi.

FOTO: HINA/ Lana SLIVAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!