Nogomet

Rakowu na putu do ispunjenja sna stoji danski Kopenhagen

Krešimir Milić • utorak, 22.08.2023.
Rakowu na putu do ispunjenja sna stoji danski Kopenhagen
Foto: FaH

Do grupne faze Lige prvaka poljska momčad mora još izbaciti danske prvake koji su u ovoj fazi ipak iskusniji. No, pokazala je momčad predvođena Arsenićem i Tudorom da imaju puno pravo nadati se prolazu…

Flora, Qarabag pa Aris Limassol i sad Kopenhagen stepenice su koje je poljski Rakow morao i mora proći da bi stigao do grupne faze Lige prvaka. Na putu do ispunjenja sna stoji im danski prvak koji je u ovome iskusniji od poljske momčadi.

Igraj na Rangers - PSV na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Iako će se igrati na zamjenskom stadionu u Sosnowiecu on je rasprodan za ovu utakmicu, a i trener Dawid Szwarga je u najavi utakmice naglasio kako zna da podrškom s tribina neće ni osjetiti da ne igraju na svom stadionu.

Danci neće biti nimalo lagana prepreka Rakowu jer Kopenhagen je trenutno prvi u domaćem prvenstvu s pet pobjeda u toliko kola. Kroz kvalifikacije su krenuli u drugom pretkolu i prezentirali svoj ofenzivni potencijal s pobjedama protiv Breidablika s ukupnih 8:3 dok su prašku Spartu eliminirali kroz jedanaesterce.

Dio tog ofenzivnog potencijala je i Jordan Larsson, sin slavnog švedskog napadača Henrika, koji je već zabio tri gola u ovim kvalifikacijama. No svoje za pokazati imaju i u Rakowu, a tu ih predvode hrvatski nogometaši Zoran Arsenić i Fran Tudor.

Arsenić je kapetan ove momčadi, a Tudor je u dva navrata zabijao važne golove za prolaz. Nadaju se Poljaci da će u tako dobroj formi nastaviti i na posljednje dvije stepenice koje ih dijele od ispunjenja sna.

Što su rekli?

Jacob Neestrup, trener Kopenhagena: "Raków je momčad o kojoj mnogi ljudi možda ne znaju toliko, ali zato ih definitivno ne biste trebali podcijeniti. Oni su značajno napredovali u posljednjim sezonama s dva druga mjesta i osvajanjem prvenstva prošle sezone, plus tri finala kupa, tako da se susrećemo sa stvarno dobrom momčadi."

Mjesto, vrijeme, sudac

ArcelorMittal Park, Sosnowiec, 21 sat

Sudac: Irfan Peljto (BiH)

Nedostaju

Rakow: Gryszkiewicz, Lopez, Pestka, Svarnas (ozljede)

Kopenhagen: Achouri, Amoo, Babacar, Cornelius, Kocholava (ozljede)

Prethodni međusobni dvoboj

Nikad u svojoj povijesti se ovi klubovi nisu susretali.

Prognoza

Iskustvo igranja ovakvih utakmica je na strani Danaca, ali Poljaci su se pokazali kao ozbiljna momčad koja može izbaciti svakoga. Tako da u prvom susretu na domaćem zamjenskom terenu prednost ima Rakow.

Foto: EPA/Waldemar Deska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!