Košarka

Promijenjen format Alpe Adria Cupa, nastupaju Dinamo i Dubrava

Petar Jenjić • srijeda, 23.08.2023.
Promijenjen format Alpe Adria Cupa, nastupaju Dinamo i Dubrava

U osmom izdanju Alpe Adria Cupa nastupit će i dva hrvatska kluba, Dinamo i Dubrava. Ove sezone format natjecanja bit će malo drugačiji...

U listopadu kreće osmo izdanje Alpe Adria Cupa koji će uključiti i ženske košarkaške klubove. Već od ranije znamo da će Hrvatsku predstavljati Dubrava i Dinamo te koji će im biti protivnici.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Format natjecanja imat će ove sezone manje promjene jer igrat će se u dvije skupine, jednom s pet i jednom sa šest klubova. Momčadi koje zauzmu prva dva mjesta osigurat će izravan plasman na Final Four.

Podsjetimo, Dinamo će igrati u skupini A gdje su još: poljska Dabrowa Gornicza, slovački Spišski Rytieri, austrijski OSC Capital Bullsi i češka Sluneta Usti nad Labem.

S druge strane, Dubravu čeka nastup u skupini B gdje će biti šest klubova. Tu su još: austrijski GGMT Beč, rumunjska Timiosara, češki Geosan Kolin i Redstone Olomoucko te slovenska Ilirija.

Datum početka istog je 18. listopada, a Final Four igra se od 15. do 17. ožujka. Titulu je prošle sezone osvojila poljska Dabrowa Gornicza, a od hrvatskih je klubova najdalje stigla Šibenka koja je igrala četvrtfinale.

Igrat će klubovi iz ukupno sedam država, a osim Hrvatske tu su: Poljska, Slovačka, Austrija, Češka, Slovenija i Rumunjska.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!