Nogomet

Unatoč porazima, Ivanu Prelecu produžen ugovor: 'Od prvog dana vjerujem u projekt'

Petar Jenjić • srijeda, 23.08.2023.
Unatoč porazima, Ivanu Prelecu produžen ugovor: 'Od prvog dana vjerujem u projekt'
Foto: FaH

Trener danskog Vejlea Ivan Prelec nedavno je dobio produženje ugovora do 2026. godine, iako je momčad porazima krenula u povratničku sezonu u najvišem rangu. Vjeruje da se stvari mogu pomaknuti u onom trenutku kada se problemi počnu rješavati momčadski...

Ivan Prelec preuzeo je danski Vejle u ožujku prošle godine, a ove ga vratio najviši rang. Na startu sezone ne ide mu baš najbolje, u prvih pet utakmica upisao je pet poraza, a svih pet izgubio je minimalnom razlikom.

Igraj na Vejle - Brondby na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Nismo mirni i čvrsti u ključnim trenucima i to nas košta bodova. To će se promijeniti tek kada počnemo osvajati bodove i dobijemo na samopouzdanju kao ekipa."

Prelec je istaknuo da njegova momčad nije lošija od konkurenata, ali posljednji poraz bio bi u trenutku kada bi se momčad prepustila frustracijama u nedostatku uspjeha.

"Pozitivna je stvar što je sezona dugačka i što smo od desetog mjesta udaljeni samo dva boda, ali moramo stvari rješavati momčadski. Ovih pet utakmica pokazalo je da smo blizu i ako nastavimo tako, u jednom trenutku okrenut ćemo stvari u svoju korist."

Iako hrvatskom treneru nije najbolje krenula nova sezona, dobio je produženje ugovora do 2026. godine.

"Vjerujem u projekt. Od prvog dana u klubu, osjećao sam podršku sa svih strana i stvorili smo strategiju za koju vjerujemo da će nas ostaviti u Superligi. To nam je glavni cilj, a isto tako moramo stvoriti kulturu u klubu, surađivati s akademijom koja vodi prema stabilnosti u prvenstvu. Moramo imati čistu strategiju kako igraju i prva ekipa i akademija da mladi mogu lakše ući u prvu ekipu", dodao je za službene stranice kluba.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!