Rukomet

Goluža: 'Kapetan je pohvalio novo pojačanje, nastavljamo s jakim treninzima da bi bili spremni za Kiel'

Krešimir Milić • srijeda, 23.08.2023.
Goluža: 'Kapetan je pohvalio novo pojačanje, nastavljamo s jakim treninzima da bi bili spremni za Kiel'
Foto: FaH

Trener Zagreba osvrnuo se na dosadašnji dio priprema i prokomentirao dolazak Walczaka za kojeg ima namijenjenu ulogu u novoj sezoni. Najavio i nove akcije u igri Zagreba…

Rukometaši Zagreba ovog tjedna odigrat će dvije prijateljske utakmice. Sutra gostuju u austrijskom Ferlachu gdje će s istoimenim prvoligašem odmjeriti snage s početkom u 19 sati, a dva dana kasnije od 18 sati u Zagrebu će gostovati viceprvak Makedonije Alkaloid.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Zagrepčani su odradili prvi dio priprema, a trener Slavko Goluža sumirao je dosadašnji rad za nadolazeću sezonu.

"Zadovoljan sam s prvim dijelom priprema. Odradili smo veći dio onoga što smo planirali i što je najvažnije svi su ostali zdravi. Rekonvalescenti Srna i Glavaš radili su po posebnom programu, ali i njihovom se povratku možemo nadati uskoro. Nismo odradili sve što smo planirali jer je jedan od najvažnijih igrača Srna bio ozlijeđen, ali ostalo je sve bilo dobro. Na Vlašiću se dosta trčalo i radilo na fizičkom aspektu priprema, dok smo u Doboju kroz četiri utakmice pokušali dobiti jasniju sliku gdje se u datom trenutku nalazimo. Bilo je dolje dosta dobrih stvari, ali isto tako smo vidjeli i neke stvari na kojima još moramo poraditi kroz pripremne utakmice", kazao je u uvodu razgovora trener Slavko Goluža te se potom osvrnuo na dolazak novog pivota Patryka Walczaka.

"Drago mi je da je Patryk s nama i da je silno motiviran. Ja ga vidim u ulozi trojke i četvorke. Pratio sam njegov rad u Vardaru i Sportingu i tamo je više igrao dvojku i peticu, ali ne vidim razloga da odigra kvalitetno i na centralnim pozicijama u obrani. Agilan je i brz što je dobro, a prvi dojam našeg kapetana Jakova Gojuna također je vrlo pozitivan što se Walczaka tiče. Njih dvojica bi trebala činiti tu sredinu obrane i osobno vjerujem da to može jako dobro izgledati", dodao je Goluža.

Najavio je i pripremne utakmice koje su pred njima.

"Nastavljamo s jakim treninzima, baš kao što smo to činili i u Doboju. Tamo smo, naime, imali treninge u teretani čak i na dane utakmice. Utakmice s Ferlachom i Alkaloidom će nam u prvom redu poslužiti da isprobamo neke akcije koje nismo koristili u Doboju. Nismo ih koristili svjesno jer znamo da i protivnici nas snimaju, ali mislim da ćemo nešto od toga pokušati odigrati sutra i u subotu. U ova tri i pol tjedna do početka Lige prvaka želimo neke stvari precizirati, izbrusiti neke detalje i neke naše akcije usavršiti do najsitnijeg detalja kako bi bili spremni za prvu utakmicu s THW Kielom", zaključio je Slavko Goluža.

FOTO: HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ

Paket24 Premijer liga, Liga A

1RK Zagreb 14509:374+13528
2Sesvete 14445:378+6723
3Varaždin 1930 14428:442-1415
4Gorica 14410:405+511
5Trogir 14369:387-1811
6Karlovac 14363:432-699
7Osijek 14370:434-648
8Moslavina 14379:421-427

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!