Ostali sportovi

Jedan od najboljih hrvatskih gimnastičara propušta Svjetsko prvenstvo zbog ozljede

Sportnet, Krešimir Milić • srijeda, 23.08.2023.
Jedan od najboljih hrvatskih gimnastičara propušta Svjetsko prvenstvo zbog ozljede
Foto: Slobodan Kadić/HGS

Ovo natjecanje je bila pretposljednja šansa za kvalifikacije na Olimpijske igre u Parizu koje još nisu izgubljene. Zbog ozljede stopala propustit će tu priliku…

Aurel Benović neće nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Antwerpenu. Najbolji hrvatski i jedan od najboljih svjetskih vježbača na parteru zbog ozljede stopala, točnije frakture metatarzalne kosti, prisiljen je propustiti drugi dio sezone koji turnirima Svjetskog kupa kreće sljedećeg tjedna (Mersin), no ono još gore, propušta i SP koje je pretposljednja kvalifikacijska prilika za odlazak na Olimpijske igre u Pariz.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Držim se, nema mi druge", javio se Aurel nakon liječničkih pregleda i nastavio:

"Iskreno, danas sam malo mirniji nakon pozitivnijih komentara liječnika. Dobio sam ortozu i štake, za sada ću se s njima družiti 3 tjedna, ali to nije tako strašno s obzirom da su prvotne prognoze bile operacija, pa čak i upitnik na nastavak karijere. Jasno, nisam presretan. Bio sam spreman za ovaj ključni dio sezone, bio sam u dobroj formi, ali dogodila se ozljeda i sada me čeka nova, nešto drukčija borba. Ali, spreman sam za nju. Najbitnije je dobro se oporaviti i nastaviti trenirati. Imam veliki motiv jer ostala je još jedna šansa plasirati se u Pariz. Nije sve izgubljeno neodlaskom u Antwerpen. Imam još priliku kroz nastupe na četiri Svjetska kupa sljedeće godine i zato ću se vratiti još jači", poručio je Osječanin.

Što se točno dogodilo na treningu u osječkom Sokol centru prije dva tjedna objasnio je Vladimir Mađarević, Aurelov trener i predsjednik Tehničkog odbora sportske gimnastike HGS-a.

"Trening kao i svaki drugi. Skakao je na parteru dijelove vježbe i u elementu „dupla Tsukahara“ nezgodno je doskočio, nabio stopalo i dogodila se fraktura metatarzalne kosti desnog stopala. Rendgen nije pokazao ništa dramatično, mislio sam 'propustit ćemo SK u Szombathelyju i spremiti se za Antwerpen', ali magnetna je sve srušila. Srećom, neće biti potrebna operacija, za sada će imati ortozu 3 tjedna pa ćemo vidjeti dalje kako će ići rehabilitacija. To je sada najbitnije, a onda se vratiti treninzima i biti spreman za 2024. kada nas čekaju kvalifikacijski turniri za Olimpijske igre - Doha, Baku, Cairo i Cottbus. Siguran sam da će Aurel imati šansu biti jedan od putnika za Pariz", rekao je Vladimir Mađarević.

Hrvatsku reprezentaciju za Antwerpen (30. rujna - 8. listopada) sada će činiti Tin Srbić (preča), Filip Ude (konj s hvataljkama), Christina Zwicker (višeboj) i Tina Zelčić (greda). No prije Belgije, čekaju nas tri turnira Svjetskog kupa, prvi već sljedećeg tjedna u turskom gradu Mersinu (1.-3. rujna) gdje će nastupiti Tin Srbić na preči, Jakov Vlahek i Mateo Žugec na konju s hvataljkama, Tijana Korent na preskoku, Christina Zwicker na dvovisinskim ručama, gredi i tlu, Sara Šulekić na dvovisinskim ručama te Tina Zelčić na gredi.

Foto: Slobodan Kadić /HGS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!