Nogomet

Transfer koji je izazvao zabrinutost u Španjolskoj: Saudijci dovode mladu zvijezdu La Lige

Krešimir Milić • četvrtak, 24.08.2023.
Transfer koji je izazvao zabrinutost u Španjolskoj: Saudijci dovode mladu zvijezdu La Lige

Vijest o ovom transferu izazvala negodovanje kod nogometne javnosti u Španjolskoj. Al Ahli pobijedio je svojom ponudom Napoli u utrci za Veigu…

Čini se da je saudijski novac još jednom presudio u odluci jednog nogometaša iz europskih liga. Prema vijestima koje dolaze iz Španjolske u saudijski Al Ahli dolazi mlada zvijezda La Lige Gabri Veiga.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

S 21-godišnjakom je pregovarao i Napoli, ali ponuda Saudijaca je bila izgleda atraktivnija za Španjolca. Saudijci više ne ciljaju samo na one nogometne zvijezde koje su pred mirovinom, već izgleda žele stvoriti ligu i s mladim zvijezdama.

Do sada je bio dojam da saudijski novac nema snagu za regrutirati mlade nade, ali Veiga će po svemu sudeći biti prvi koji to demantira. Jedva 21-godišnji veznjak Celte našao se na radaru brojnih europskih velikana, a njegov transfer u talijanski Napoli, koji je praktički već bio dogovoren, u zadnji je tren miniran ponudom Al Ahlija, koji je, prema riječima Fabrizia Romana, uvjerio talentiranog Španjolca da dođe igrati u Saudijskoj Arabiji.

Veiga ima određenu otkupnu klauzulu u iznosu od 40 milijuna eura koju je Napoli također bio spreman aktivirati, no velika je razlika u plaći jer je Al Ahli Španjolcu mogao ponuditi uvjete o kojima Napoli može samo sanjati.

Veiga će u Saudijskoj Arabiji zarađivati čak 35 milijuna eura po sezoni, što je više od gotovo bilo kojeg nogometaša u Europi izuzev Kyliana Mbappea. Romano tvrdi da je posao dogovoren i da su do potvrde ostale otvorene samo manje administrativne formalnosti.

Ovaj transfer zabrinuo je i španjolsku nogometnu javnost te je izazvao negodovanje kod neki nogometaša. Tako je veznjak Real Madrida Toni Kross komentirao na objavu Romana s riječi 'sramotno'.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!