Nogomet

Mujdža i Krnjić privremeno rješenje: 'Odlazak Sopića nam je potvrda za dobar rad'

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • petak, 25.08.2023.
Mujdža i Krnjić privremeno rješenje: 'Odlazak Sopića nam je potvrda za dobar rad'
Foto: Pixsell

Šesto kolo SuperSport HNL-a otvaraju u Velikoj Gorici Gorica i Slaven Belupo. Bit će zanimljivo vidjeti kako će Goričani reagirati nakon odlaska Željka Sopića u Rijeku...

Lavina koju je pokrenuo otkaz Igoru Bišćanu u konačnici se odrazila i na Goricu. Dinamo je uzeo Rijeci Sergeja Jakirovića, a onda je Rijeka uzela Gorici Željka Sopića. Tako će u današnjem dvoboju protiv Slaven Belupa momčad voditi Mensur Mujdža i Marko Krnjić.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Svaki odlazak trenera stvara određenu stresnu situaciju u klubu. U našem slučaju možemo ipak sve gledati mrvicu pozitivnije s obzirom da naš bivši trener odlazi u klub koji mu će mu biti iskorak i izazov. S naše strane, to je određena potvrda svima koji su s njim surađivali kao i svim igračima koji su tu, ali i onima koji su već u nekim drugim klubovima. Gledamo na to kao na potvrdu za dobar rad, a njemu želimo puno sreće u novom klubu, ali naravno ne u utakmicama protiv nas", istaknuo je Mujdža.

Bio je to dosta stresan tjedan i za Goričane i možda je dobro da prva sljedeća utakmica dolazi tako brzo. Protiv Osijeka su Goričani igrali u nedjelju, a već u petak na rasporedu je susret protiv Slaven Belupa.

"Nakon utakmice poput one u Osijeku slijedi nam Slaven Belupo, imali smo malo kraći tjedan za pripremu, osim toga, radili se i po velikoj sparini. Ono što nam je bio glavni cilj je bilo dobro osvježiti momčad. Na treninzima smo prolazili određene planove za ovaj susret i nadamo se da će igrači biti spremni što bolje odgovoriti na zahtjeve koji će biti stavljeni pred njih."

Mujdža još uvijek u biti uči i skuplja iskustvo u ulozi pomoćnog trenera, ali ovo mu nije prvi put da je uskočio kao privremeno rješenje. Dogodilo se to i prošle sezone kada je otkaz dobio Igor Angelovski.

"Bit će ovo druga utakmica za mene u ovoj ulozi, ali za razliku od one prošle sada je situacija potpuno drugačija. Momčad je jako disciplinirana, organizirana, igrači su stvarno karakterni i to nam je jako bitno kako bismo ostvarivali svoje planove u igri i ciljeve u sezoni. Tu sam na raspolaganju, moja se uloga osim za ovih 90 minute neće previše promijeniti."

Realizacija muči i Goricu, imala je sličnih problema i prošle sezone stoga se nastavlja raditi na tome.

"Posljednje dvije utakmice pokazale su nam da nam je realizacija određeni nedostatak u igri. Nismo bili nagrađeni za dobar rad i dobru igru, pogotovo u defenzivnom dijelu u kojem su se igrači stvarno puno trošili. Izostala je realizacija, ovog tjedna smo radili na njoj i nadam se da će ona u idućim utakmicama biti puno bolja. Svi su igrači već dokazali da mogu zabijati golove, treba samo malo povećati koncentraciju u toj fazi igre."

Pozitivna je vijest da bi Gorica u ovom susretu trebala imati na raspolaganju sve igrače.

"Kartona još nema, ozljeda je bilo nešto sitno, ali mislim da će na kraju svi biti spremni za utakmicu. Na domaćem terenu, na domaćem terenu, nadam se pobjedi i nastavku tog, hajmo reći, dobrog ulaska u sezonu."

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!