Nogomet

Stojković: 'Osjećam se super jer sam došao u najveći hrvatski klub'

gnkdinamo.hr, Krešimir Milić • nedjelja, 27.08.2023.
Stojković: 'Osjećam se super jer sam došao u najveći hrvatski klub'
Foto: Pixsell

Dinamo se proteklog tjedna pojačao ofenzivcem iz Lokomotive. 19-godišnjak je u intervjuu za klupsku televiziju otkrio prve dojmove nakon dolaska na Maksimir…

Proteklog tjedna Luka Stojković pojačao je momčad zagrebačkog Dinama. 19-godišnji krilni napadač stigao je s Kajzerice na Maksimir kao jedan od najboljih igrača Lokomotive.

Igraj na utakmice Dinamo - Rijeka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Na terenu se navijačima predstavio već u debiju protiv praške Sparte, a dao je i intervju za klupsku televiziju Dinamo+ u kojem je naglasio kako mu je dolazak u Dinamo oduvijek bila želja.

"Osjećam se super jer sam došao u najveći hrvatski klub. Sretan sam što se sve ovako završilo i osjećam se super među ovim dečkima. Malo pozitivne treme ima, ali bit će to sve dobro. Osjećam olakšanje nakon ovih dva tjedna pričanja o mom dolasku. Pao mi je kamen sa srca."

Pokazao je u nekoliko utakmica dobru igru s obje noge. Prisjetili su se kako je u utakmici protiv Varaždina asistirao jednom, a zabijao drugom.

"Mislim da sam dešnjak, ali pokazujem da mogu igrati s obje noge. Desnom nogom mi je draže igrati", a otkrio je i koju poziciju više preferira.

"Lijevo krilo sam igrao kad sam tek ušao u seniorski nogomet i u mlađim kategorijama. No prošle sezone sam počeo igrati polušpicu i sad se jako dobro osjećam na toj poziciji."

Istaknuo je među svojim odlikama prekide, udarac i završni pas, a dotaknuo se i mana.

"Mislim da mogu uvijek raditi bolje na fizici."

Opisao je i svoj nogometni put do Dinama.

"Krenuo sam u svom selu igrati za Slogu iz Križa. Nakon toga sam prešao u Ivanić koji je veća sredina. Tamo sam igrao dobro i spazio me trener Stipić iz Lokomotive koji me doveo na probu i ostao sam tu. Bilo je teško u početku putovati i tu sam jako zahvalan roditeljima, a bila su tu još dva igrača Ivan Cvijanović i Marko Marić. Bilo je tako lakše jer bi se izmjenjivali što se tiče vožnje. No mama bi nakon posla vozila me na trening i čekala sat i pol, a na tome sam roditeljima zahvalan jako."

Kazao je i kako mu je veća trema bila sad kad je prešao u Dinamo nego u tim mlađim kategorijama kad je preselio na Kajzericu.

"Sad sam više svjestan toga. Tad je sve bilo dječački i nisam toliko razmišljao o velikim stvarima."

Smatra da mu je utakmica protiv Rijeke u kojoj je zabio u travnju 2022. bila prekretnica u kojoj je shvatio da može igrati na većem nivou. Prije dolaska u Dinamo izjavio je kako bi za njegov daljnji razvoj bilo najbolje doći na Maksimir, a time je stekao simpatije navijača i prije potpisa.

Dolaskom u Dinamo što se tiče selidbe sigurno neće imati problema s prilagodbom jer ostaje u Zagrebu, a i u momčadi ima puno poznanika iz mlade reprezentacije poput Marina Baturine i Marka Bulata.

"Oni su me i uveli u svlačionicu na koju se još moram malo prilagodit jer mi je sve novo. Mislim da su me i stariji igrači dobro prihvatili", zaključio je Stojković.

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!