Ostali sportovi

Trener proslavljenog hrvatskog gimnastičara vodi juniorski kamp u Solunu

Sportnet, Krešimir Milić • utorak, 29.08.2023.
Trener proslavljenog hrvatskog gimnastičara vodi juniorski kamp u Solunu

Hrvatski stručnjaci u glavnim su ulogama na kampu Europske gimnastičke federacije u Grčkoj. Kamp iza sebe već ima tri i pol desetljeća rada, a posljednjih deset ga vodi hrvatski sportski stručnjak…

Već tradicionalno za ovo doba godine, grčki obalni grad Solun domaćin je velikog Gimnastičkog kampa za juniore i njihove trenere muške sportske gimnastike. Kamp Europske gimnastičke federacije koji se ove godine održava od 21. do 30. kolovoza iza sebe ima tri i pol desetljeća rada, a posljednjih 10 godina vodi ga hrvatski sportski stručnjak Mario Vukoja.

Vrhovni sudac muške sportske gimnastike HGS-a i jedan od trenera našeg proslavljenog olimpijca Filipa Udea ove godine kamp prvi put vodi u novoj ulozi kao predsjednik Tehničkog odbora muške sportske gimnastike pri Europskoj federaciji na čijoj funkciji je od prosinca 2022. godine.

Ovaj kamp namijenjen je mladim trenerima gimnastike koji u Thessaloniki dolaze sa svojim mladim vježbačima kako bi od vrhunskih trenera usvojili nova znanja i vještine te ih prenijeli u svoje klubove.

"Ovaj kamp jedan je od najdugovječnijih kampova ne samo iz gimnastike, već i kada uzmemo u obzir gotovo sve sportove. Prije četiri godine preselili smo se iz talijanske Tirrenije u Solun u kojem postoje odlični uvjeti jer su sve sprave nad jamom i na podiju. Imamo vrhunske svjetske eksperte koji su treneri osvajača olimpijskih i svjetskih medalja. Osim što se puno radi i uči, osmislili smo i različite aktivnosti poput odlaska na plažu pa se nađe i vremena za opuštanje", rekao je Vukoja i dodao:

"Ove godine među 62 trenera i gimnastičara iz 20 europskih država imamo i hrvatskog predstavnika, mladog trenera Gimnastičkog kluba Trešnjevka iz Zagreba Roka Lozića koji će u Lijepu našu prenijeti dio svojih impresija te podijeliti znanje s drugim trenerima."

Hrvatsku priču u Grčkoj upotpunjuje i Igor Kriajimskii, trener osvajača olimpijskog, svjetskog i europskog srebra na konju s hvataljkama. Igor je jedan od osmero eksperata na spravama, a dio predavačke ekipe na kampu je već osmu godinu zaredom.

FOTO: Hrvatski gimnastički savez

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!