Košarka

Francuzi ipak upisali pobjedu, maksimalan učinak Dominikanske Republike

Petar Jenjić • utorak, 29.08.2023.
Francuzi ipak upisali pobjedu, maksimalan učinak Dominikanske Republike
Foto: EPA

Odigrane su još tri utakmice na Svjetskom košarkaškom prvenstvu. Izdvajamo novu, treću pobjedu Dominikanske Republike, ali i prvu pobjedu Francuske...

Dominikanska Republika zaključila je nastup u skupini s maksimalnim učinkom. Danas je svladala Angolu rezultatom 75:67, a dvoboj je prelomila u samoj završnici serijom od 10:2.

Igraj na utakmice Svjetskog prvenstva na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Momčad je do pobjede predvodio Andres Feliz sa 17 poena i šest skokova, dok je najbolji u redovima poražene ekipe bio Silvio De Sousa s 19 koševa i devet skokova.

Za kraj grupne faze Svjetskog prvenstva do pobjede je stigao Egipat koji je bez većih poteškoća bio bolji od Meksika. Dvoboj je zaključio rezultatom 100:72 u svoju korist.

Najbolji je u redovima Egipta bio Ehab Amin s 22 poena, šest skokova i deset asistencija, dok su po 21 koš kod Meksika ubacili Pako Cruz (pet asistencija) i Joshua Ibarra (pet skokova).

Francuska je svoj nastup u grupnoj fazi ipak zaključila pobjedom. Nije joj bilo nimalo lako protiv Libanona koji je pružao vrlo jak otpor, no ostao bez punog plijena. Aktualni svjetski doprvaci slavili su rezultatom 85:79.

Najučinkovitiji kod Francuza bio je Guerschon Yabusele s 18 poena, dok je Libanon predvodio izvrsnu Wael Arakji s 29 koševa.

Svjetsko prvenstvo, 3. kolo:
Angola - Dominikanska Republika 67:75
Egipat - Meksiko 100:72
Libanon - Francuska 79:85

FOTO: EPA/ROLEX DELA PENA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!