Tenis

Argentinac ponovno koban, Borna Ćorić i treći Grand Slam turnir u 2023. godini završio u prvom kolu

Branimir Korać • utorak, 29.08.2023.
Argentinac ponovno koban, Borna Ćorić i treći Grand Slam turnir u 2023. godini završio u prvom kolu
Foto: EPA

Borna Ćorić poražen je u prvom kolu US Opena. Kao u polufinalu Winston Salema prošlog tjedna, bolji je bio Argentinac Sebastian Baez...

Najlošija sezona za Bornu Ćorića na Grand Slam turnirima još od 2016. godine. Borna je nastup na Australian Openu, Wimbledonu i US Openu završio porazom u prvom kolu i samo je na Roland-Garrosu stigao do trećeg kola.

Igraj na mečeve na US Openu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U New Yorku ga je svladao Argentinac Sebastian Baez od kojeg je poražen i na turniru u Winston Salemu prošlog tjedna nakon velike borbe u polufinalu.

Baezu je ta pobjeda pomogla da se napuni samopouzdanjem i da shvati kako može igrati protiv Ćorića. U prva dva seta imao je mirnoću i bolju igru u završnicama seta dok je u trećem Ćorić potpuno pao i uvjerljivo je poražen.

Borna je mogao i drugačije otvoriti meč, imao je u prvom gemu meča dvije break lopte, zatim kod 5:5 dvije vezane, ali nije ništa od toga iskoristio dok je Baez svoju prvu break loptu u meču iskoristio i tako uzeo set sa 7:5.

U drugi set Baez je krenuo onako kako je završio peci set, poveo je s 3:0 o Ćorić se našao u situaciji da mora hvatati zaostatak. Uspio se vratiti u završnici seta kada je poravnao na 5:5, ali odmah gubi svoj servis i Baez još jednim breakom dovršava posao i uzima i drugi set sa 7:5.

Podiglo je to Argentinca Maksimalno i u trećem setu uz potpunu dominaciju Baez sa 6:1 odlazi do pobjede.

Kako je Borna odigrao, možda najbolje pokazuje omjer winnera i neprisiljenih pogrešaka. Imao je tek 17 winnera i čak 54 neprisiljene pogreške. S takvim učinkom nemoguće je doći do pobjede.

US Open, prvo kolo:
Sebastian Baez (Argentina) - Borna Ćorić (Hrvatska, 27) 7:5, 7:5, 6:1

FOTO: EPA/Jorge Reyes

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!