Tenis

Sjajni Borna Gojo izbacio 40. tenisača svijeta bez izgubljenog seta na US Openu

Krešimir Milić • srijeda, 30.08.2023.
Sjajni Borna Gojo izbacio 40. tenisača svijeta bez izgubljenog seta na US Openu
Foto: EPA

Hrvatski tenisač nastavio je igrati u sjajnoj formi i prvi put će zaigrati u trećem kolu Grand Slam turnira. Bio je bolji u drugom kolu od Amerikanca Mackenzieja McDonalda bez izgubljenog seta...

Prvi put u karijeri Borna Gojo igrat će u treće kolu nekog Grand Slam turnira. Do ovog velikog uspjeha karijere stigao je hrvatski tenisač sjajnom pobjedničkom formom i u drugom kolu gdje je bio bolji od 40. tenisača svijeta Amerikanca Mackenzieja McDonalda.

Igraj na teniske mečeve US Opena na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Gojo je protiv Amerikanca slavio bez izgubljenog seta 6:3, 6:4, 6:4 u dva sata i 18 minuta igre. Napravio je Amerikanac da breaka na početku meča i poveo 2:1, ali Borna je bio nedodirljiv za favoriziranog protivnika nakon toga do kraja.

Gojo je ovim uspjehom stigao do novog rankinga karijere, 89. mjesta na ATP listi.

Hrvatski tenisač će prolaz u osminu finala tražiti protiv pobjednika meča između Argentinca Francisca Cerundolo, 20. na ATP listi te 437. tenisača svijeta Čeha Jirija Veselyja. Za Goju je ovaj plasman najveći uspjeh karijere na Grand Slam turnirima. Do sada je najdalje stigao na prošlogodišnjem Roland-Garrosu kad je igrao u drugom krugu.

US Open, 2. kolo:
Borna Gojo - Mackenzie McDonald 6:3, 6:4, 6:4

Foto: EPA, Jorge Reyes

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!