Nogomet

Jakirović: 'Prethodne pobjede su nam digle samopouzdanje, igrači vide da se može igrati dobro'

Krešimir Milić • srijeda, 30.08.2023.
Jakirović: 'Prethodne pobjede su nam digle samopouzdanje, igrači vide da se može igrati dobro'
Foto: Kristijan Komarica

Trener Dinama najavio je sutrašnji ogled protiv češke Sparte. Dinamo brani prednost s Maksimira od 3:1…

Nogometaši Dinama u četvrtak od 19 sati igraju uzvratnu utakmicu playoffa Europske lige. U Pragu kod Sparte brane prednost od 3:1. Uzvratni susret najavio je trener Dinama Sergej Jakirović.

Igraj na Sparta - Dinamo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Znamo da imamo dva razlike iz prve utakmice. Sparta je dobar protivnik i znamo da će napraviti da sutra probaju što prije anulirati našu prednost. Želim da budemo hrabri, da igramo našu igru, da iskoristimo šanse za koje vjerujem da ćemo ih imati. Želim da budemo koncentrirani oko izvršavanja zadataka koje ćemo pred momčad postaviti, rekao je Jakirović.

Otkrio je kakvo je stanje u momčadi.

Svi su zdravi i spremni osim igrača koje nismo prijaviti, koji su došli naknadno. Raspoloženje je dobro. Ove dvije pobjede dale su nam vjetar u leđa i digle nam samopouzdanje. Igrači vide da je moguće igrati dobro. Kada smo raspoloženi za trku i borbu, onda se bacaš 'na glavu' za svaku loptu, jer kvaliteta momčadska i individualna nije upitna.

Očekuje se da će Sparta od početka napasti.

Predviđam što se može dogoditi. Da mene pitate, ja bi sigurno tražio brzi pogodak. Očekujem nešto tako uz pomoć puno stadiona od njih. Nažalost, bit ćemo bez podrške naših navijača. Ali jučer su nam dali veliku podršku i zahvalni smo im na tome. To nam puno znači. Moramo sve napraviti da odigramo dobru utakmicu i da se plasiramo u Europsku ligu.

Bilo je i pitanja kakva je energija igrača s obzirom na ritam utakmica koje imaju.

U razgovoru s igračima dobro smo se regenerirali. Svi oni žele igrati i svi su spremni. To su mladi momci, današnje generacije se brže oporavljaju uz sve resurse koje imaju. Ova utakmica nije problem, veći je nedjelja, ali ima nas i svi su važni. Čak mi je najvažnije tko će završiti utakmicu jer obično se tu događa dosta stvari.

Pitao ga je i češki novinar je li gledao utakmicu Sparte i Kopenhagena u playoffu Lige prvaka.

Gledao sam utakmicu, no bila je specifična, primila je Sparta nakon 15 sekundi pogodak. Potom su dominirali i stvorili puno prilika, poslije je to otišlo u produžetke i na jedanaesterce. To je otprilike Sparta kakvu očekujem, zaključio je.

Foto: Kristijan Komarica

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!