Nogomet

Šuran za Sportnet: 'Pogodili smo s izmjenama i u drugom dijelu bili bolji protivnik'

Branimir Korać • srijeda, 30.08.2023.
Šuran za Sportnet: 'Pogodili smo s izmjenama i u drugom dijelu bili bolji protivnik'

Porečki Jadran prošao je u glavnu rundu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Slavio je protiv Mladosti iz Ždralova s 2:1...

Nimalo lagan posao je iz Jadrana koji je slavio protiv Mladosti iz Ždralova i to u situaciji koja nije bila nimalo jednostavna. Mladost je za vikend visoko slavila u lokalnom derbiju protiv Bjelovara 4:1 dok je Jadran visoko poražen u Križevcima 5:0.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bez obzira na to, na taj psihološki momentum koji je bio na strani Mladosti, Porečani su odradili jako dobru utakmicu i na kraju su upisali vrlo vrijednu pobjedu.

"Jako teška utakmica, posebno sa psihološkog aspekta. Mladost je dobro ušla u prvenstvo, a nas je malo pokolebao zadnji rezultat iz Križevaca gdje smo izgubili zasluženo visokim rezultatom 5:0. Mladost je jedna od najjačih ekipa u ovoj ligi i stvarno bih čestitao svim dečkima, posebno ovima koji su ušli u drugom poluvremenu i unijeli energiju na jako teškom terenu natopljenom vodom. Željeli smo izdržati što duže bez primljenog gola, ali na kraju prvog poluvremena iz kornera smo primili taj gol. Od igrača smo tražili na odmoru da nastavimo igrati hrabro, ali i da preuzmemo više odgovornosti u fazi napada. S tim izmjenama smo napravili dobar posao i u drugom poluvremenu bili smo duplo bolji protivnik, pritisnuli smo Ždralove na njihovu polovicu. Na kraju nam se isplatio cijeli trud i postigli smo taj gol u zadnjim minutama za prolaz dalje u Kupu", ističe Dalibor Šuran, trener Jadrana.

Kalendar je takav da se ovi isti protivnici na istom mjestu sastaju već za vikend, ali u sklopu prvenstva SuperSport Druge NL.

"Za tri dana opet igramo s istim protivnikom, ali bit će to potpuno drugačija utakmica, igra se za bodove. Probat ćemo se sada dobro odmoriti. Bit će sigurno nekih promjena unutar ekipe da nešto osvježimo i stavimo ove odmornije igrače na teren. Čestitao bih svim dečkima koji su danas dali sve od sebe na ovom jako teškom terenu. Imali smo i veliku podršku naših vjernih navijača koji su nam bili 12. igrač."

Ovaj prolaz je još vrjedniji jer dolazi nakon te teške utakmice u Križevcima, nakon koje su igrači logično, potonuli.

"Imali smo razgovor s igračima, bilo nam je najvažnije psihološki ih vratiti", kaže Šuran koji može uživati u ovom prolazu:

"Ovo je za nas veliki uspjeh, ali nećemo gledati predaleko, okrenuti smo prema suboti, imamo prvenstvene obaveze. A Kup je lijepa priča, daj Bože da budemo zdravi i spremni za sljedeću rundu."

FOTO: NK Jadran Poreč

SuperSport Hrvatski kup

1/32 finala

Rudar Labin2:3Zagora
Tigar Sveta Nedelja0:2Omladinac Gornja Vrba
Papuk1:29Grobničan
Dugo Selo4:2 **Pitomača
Gospić 912:4Kutjevo
Vukovar '914:0Graničar Kotoriba
Vardarac1:2 *Karlovac 1919
Jalžabet1:3Moslavina
Bilogora0:2Ponikve
Jadran Poreč2:1Mladost Ždralovi
Graničar Županja0:3Croatia Zmijavci
Zagorec1:0Omladinac Staro Topolje
Belišće3:0Novi Marof
Libertas1:0Međimurec
Primorac Biograd0:2 *Radnik Križevci
Tomislav Drnje1:4Jadran Luka Ploče

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!