Nogomet

Tudor asistirao u remiju s Kopenhagenom, PSV razbio Rangerse, AEK ostao bez Lige prvaka

Krešimir Milić • srijeda, 30.08.2023.
Tudor asistirao u remiju s Kopenhagenom, PSV razbio Rangerse, AEK ostao bez Lige prvaka
Foto: EPA

Poznati su posljednji sudionici grupne faze Lige prvaka. AEK nakon Dinama nije uspio proći posljednju stepenicu kvalifikacija, Rakow je isto zapeo, a PSV se plasirao uvjerljivo protiv Rangersa…

Dinamo je ove godine zapeo u trećem pretkolu Lige prvaka nakon šokantnog poraza za Modre od grčkog AEK-a. No, na posljednjoj stepenici kvalifikacija za Ligu prvaka zapeli su Grci. Protivnik im je bio belgijski Antwerp koji je i nakon pobjede u prvoj utakmici 1:0 slavio u Ateni s 2:1 i potvrdio prolaz u skupine.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Poveli su Belgijci golom Kerka u 73. minuti, a Araujo je izjednačio u 90. Napeto je bilo do pete minute sudačke nadoknade kad je nade AEK-a ugasio golom za 2:1. Produžio je sudac ukupno 11 minuta utakmicu, ali to nije puno pomoglo Grcima da izvedu sličan podvig onom protiv Dinama. Spomenimo i da je Domagoj Vida odigrao cijelu utakmicu za AEK

Bez skupina Lige prvaka ostao je i poljski Rakow za koji nastupaju hrvatski nogometaši Zoran Arsenić i Fran Tudor. U prvoj utakmici poraženi su od Kopenhagena s 1:0 na domaćem terenu, a u gostima su remizirali 1:1.

Poveli su Danci u 35. minuti kad je zabio Vavro. Rakow je izjednačio u 87. minuti nakon što je bivši napadač Gorice Zwolinski zabio na asistenciju Tudora. Arsenić je zamijenjen u 76. minuti, dok je Tudor odigrao cijeli susret.

Najuzbudljiviji susret danas u kvalifikacijama bio je onaj između PSV-a i Rangersa. Prva utakmica u Glasgowu završila je remijem 2:2, a danas su Nizozemci bili uvjerljivi.

Slavio je PSV s 5:1, a za Rangers je igrao Borna Barišić koji je zamijenjen u 51. minuti. Dok je Barišić bio u igri PSV je vodio 1:0, a poslije je uslijedila golijada.

Došli su u vodstvo domaći golom Saibarija u 35. minuti, a isti igrač u 53. povisuje na 2:0. Smanjili su Rangersi u 64. na 2:1 golom Taverniera, a onda su još s druge strane mrežu punili De Jong (66.) i Veerman (78.) te Goldson (81.) koji je zabio autogol.

Poznati su tako svi sudionici grupne faze Lige prvaka, a posljednji su u taj vlak ušli Antwerp, Kopenhagen i PSV. AEK, Rakow i Rangersi će europski put nastaviti u skupinama Europske lige.

EPA/PANAGIOTIS MOSCHANDREOU

Liga prvaka, kvalifikacije

4. pretkolo

Antwerp1:0AEK Atena
Rakow0:1København
FC Rangers2:2PSV Eindhoven
Braga2:1Panathinaikos
Maccabi Haifa0:0Young Boys
Molde2:3Galatasaray
Galatasaray2:1Molde
Panathinaikos0:1Braga
Young Boys3:0Maccabi Haifa
AEK Atena1:2Antwerp
København1:1Rakow
PSV Eindhoven5:1FC Rangers

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis31.08.2023. u 02:07
    dinamo je igrao neriješeno u ateni ... koji »poraz«??
    cameosis