Ostali sportovi

Srbić: 'Mersin i Pariz iskoristit ću kao pripremu za Svjetsko prvenstvo'

Sportnet, Branimir Korać • četvrtak, 31.08.2023.
Srbić: 'Mersin i Pariz iskoristit ću kao pripremu za Svjetsko prvenstvo'

Hrvatska gimnastička reprezentacija u sportskoj gimnastici spremna je za otvaranje drugog dijela sezone koji sutra starta kvalifikacijama na Svjetskom Challenge kupu u Mersinu.

Put Turske jučer su otputovali Tin Srbić (ZTD Hrvatski sokol), Jakov Vlahek (ZTD Hrvatski sokol), Mateo Žugec (GK Vindija), Tijana Korent (GK Nedelišće) i tri članice ZTD Hrvatskog sokola Christina Zwicker, Tina Zelčić i Sara Šulekić, treneri Lucijan Krce i Marko Brez, dok će natjecanje suditi Ana Sesvečan i Ratko Vuković.

"Imam dobrih tri mjeseca priprema sada iza sebe. Osjećam se stvarno jako dobro. Nisam se puno odmarao preko ljeta, jer ipak je ovaj drugi dio sezone jako važan", reći će u uvodu aktualno olimpijsko srebro i prvak Europe na preči Tin Srbić.

"I prvi dio sezone je bio jako dobar, završio je s europskim zlatom baš ovdje u Turskoj, pa ne bi bilo dobro da to upropastimo. Jako dobro se osjećam, odlične pripreme smo odradili i krećemo u sezonu sa Svjetskim Challenge kupovima. Prvo u Mersinu, a onda i 16. i 17. rujna u Parizu. Ta natjecanja iskoristit ću kao pripremu za Svjetsko prvenstvo koje me krajem mjeseca čeka u Antwerpenu. U Mersinu i Parizu isprobavat ću novu vježbu. U ovom pravilniku cijelo vrijeme mijenjamo vježbu, tražimo što mi najviše odgovara i vjerujem da smo to sada i pronašli. Mersin i Pariz odradit ću s vježbama s početnom ocjenom 5.7 do 6.3, ovismo o kvalifikacijama i finalu i to će mi biti dobra priprema za SP. A u Belgiji ću onda već u kvalifikacijama ići početnu 6.3, jer ipak je to najjače moguće natjecanje, još su i kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu... Moram ići s najjačom vježbom koju trenutno mogu izvesti, a siguran sam da je ona dovoljna za svjetsko finale", najavio je Tin.

Kvalifikacije u Mersinu na rasporedu su sutra (petak), finala u subotu i nedjelju, a u lovu na njih biti će Srbić na preči, Vlahek i Žugec na konju s hvataljkama, Korent na preskoku, Zelčić na gredi, Zwicker na dvovisinskim ručama, gredi i tlu, te Šulekić na dvovisinskim ručama.

FOTO: Slobodan Kadić/HGS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!