Ostali sportovi

Pucar prekinuo crni niz i ušao u osminu finala WTT Contendera u Kazahstanu

Krešimir Milić • četvrtak, 31.08.2023.
Pucar prekinuo crni niz i ušao u osminu finala WTT Contendera u Kazahstanu
Foto: Damir Senčar/HINA

Slavio je hrvatski stolnotenisač protiv domaćeg protivnika i tako prekinuo niz protiv Kazahstanca. Ovo im je bio četvrti susret na WTT turnirima i prva pobjeda za 27-godišnjeg Puljanina…

Hrvatski stolnotenisač Tomislav Pucar, 48. na svijetu, izborio je osminu finala WTT Contendera u Almatyju nakon što je s 3:2 (-9, 9, 11, -7, 3) pobijedio domaćeg igrača Kirila Gerassimenka, 72. na svijetu.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Osim što je naš stolnotenisač prošao među 16 veseli da je i prekinuo crni niz protiv Kazahstanca. Ovo im je bio četvrti susret na WTT turnirima i prva pobjeda za 27-godišnjeg Puljanina. Sljedeći suparnik bit će mu ljevoruki Šveđanin Kristian Karlsson, 37. na svijetu, s kojim se susreo četiri puta i jednom slavio. Zadnji put je to bilo 2019. na Europskim igrama u Minsku.

Andrej Gaćina (55.) nije uspio proći u osminu finala WTT Contendera u Almatyju, bolji od našeg stolnotenisača bio je Tajpežanin Lin Yun-Ju s 3:2 (-8, 9, -12, 5, 8). Šteta, jer je bio blizu da napravi najveće iznenađenje turnira i pritom izbaci prvog nositelja i devetog igrača svijeta.

Do Kazahstana Gaćina i Lin su se susreli pet puta i svaki put je slavio Tajpežanin. Ovo je svakako bio jedna od najboljih dvoboja Gaćine protiv Lin Yun-Jua. Gaćina je odlično otvorio meč, poveo 1:0, a potom je imao 9:7 i dva servisa.

No, jedna od najboljih igrača svijeta uspio se izvući i izjednačiti. Ljevoruki 22-godišnji Tajpežanin je u trećem setu poveo 5:0 i 7:5, ali naš reprezentativac, koji je od Lina stariji 15 godina, je uspio sve to okrenuti i slaviti taj set s 12:10. Do kraja meča Gaćina je najbliže pobjedi bio u petom setu, kada je smanjio zaostatak na 9:8, no više od toga nije išlo.

Naš stolnotenisač je pružio odličnu igru protiv neugodnog i očito raspoloženog Tajpežanina, a vesele dobre igre našeg ponajboljeg igrača uoči ekipnog Europskog prvenstva, koje se igra u Malmöu od 10. do 17. rujna. Osim ovog neizvjesnog dvoboja treba reći da je Gaćina s turnira izbacio Kineza Xu Haidonga (91.).

AUTOR: HTS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!