Tenis

Prilika karijere za Goju, danas lovi novi rezultat karijere

Krešimir Milić • petak, 01.09.2023.
Prilika karijere za Goju, danas lovi novi rezultat karijere
Foto: Pixsell

Hrvatski tenisač u sjajnoj je formi na US Openu. Danas će mu biti protivnik 437. tenisač svijeta koji je u karijeri dva puta bio bolji od Novaka Đokovića…

Jedan od najvećih ciljeva u ovoj godini Borna Gojo već je ostvario, a to je bio dokazati svima da je tenisač za top 100. Sjajna forma na US Openu lansirala ga je da probije tu granicu koju su svi koji prate njegovu karijeru i priželjkivali, a nadaju se i da će u skorije vrijeme pokazati i više.

Igraj na mečeve US Opena na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Na putu da već na US Openu pokaže više u trećem kolu mu stoji 437. tenisač svijeta Jiri Vesely. Čeh je izveo senzacionalan potez u drugom kolu izbacivši nakon više od četiri sata igre 20. nositelja Argentinca Francisca Cerundoloa.

Da nije bezazlen protivnik pokazao je i Novaku Đokoviću protiv kojeg je u dva susreta oba puta upisao pobjede. No s druge strane, Borna Gojo igra sjajno od kvalifikacija do glavnog ždrijeba.

Glatko je bilo u prvom kolu protiv Bolivijca Huga Delliena, pa i protiv Amerikanca Mackenzieja McDonalda, 40. na ATP listi. Nije onda na odmet imati vjere da mu ni Čeh neće biti težak zadatak.

Najteži na ovom turniru mogao bi imati u osmini finala. Ako tamo prođe pobjedom protiv Čeha idući protivnik mu može biti drugi tenisač svijeta Novak Đoković.

Mjesto, vrijeme, sudac

USTA Billie Jean King NTC, New York, 00:00 sati

Prethodni međusobni dvoboj

Nisu se ranije susretali.

Prognoza

S obzirom na niz koji ima Gojo i da je iza Čeha naporan meč protiv Argentinca vjerujemo u još jednu pobjedu hrvatskog tenisača na US Openu.

FOTO: Nel Pavletić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!