Nogomet

Tomas: 'Ne razmišljamo kakav će biti Dinamo, nego kako ćemo mi odigrati'

Krešimir Milić • petak, 01.09.2023.
Tomas: 'Ne razmišljamo kakav će biti Dinamo, nego kako ćemo mi odigrati'

Trener Osijeka najavio je utakmicu protiv Dinama na Opus Areni. Zagrepčani dolaze u Osijek nakon poraza u Europskoj ligi od Sparte...

Osijek će u nedjelju 3. rujna od 21:05 sati na Opus Areni ugostiti Dinamo u 7. kolu SuperSport HNL-a. Bijelo-plavi dočekuju Modre kao jedna od dvije neporažene momčadi prvenstva u utakmici u kojoj tri boda mogu donijeti zadržavanje u samom vrhu prvenstvene ljestvice.

Igraj na Osijek - Dinamo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Dinamo na Opus Arenu dolazi nakon poraza od Sparte u playoffu Europske lige, ali taj podatak ne zavarava trenera Stjepana Tomasa i njegove igrače.

"S jedne strane taj poraz je sigurno šok za Dinamo, fizički su se ispraznili, mentalno je to težak udarac iako će sigurno tražiti iskupljenje i okrenuti se prvenstvu. Ne razmišljamo o njima i kakvi će oni bit, već razmišljamo o sebi i kakvi ćemo biti mi. To je najvažnije od svega. Ako budemo pravi, ako uđemo u utakmicu kako spada i ako budemo imali podršku, sinergiju igrača i tribina, onda to može biti dodatni motiv svima nama da odigramo pravu utakmicu. Već smo pokazali da je tako protiv Adane i ja se nadam da će slična utakmica biti i protiv Dinama", rekao je Tomas.

Neće Tomasa zavarati ni činjenica da je Dinamo ostao bez nekih značajnih lica u svlačionici.

"Po meni ostali su ključni igrači Dinama a to su Petković i Mišić, a ne bih podcijenio ni ostale igrače. Oni rade prevagu i ako njih uspijemo odsjeći imat ćemo velike izglede. Momčad pripremamo na način da znamo kako ćemo stajati visoko, a kako u srednjem ili niskom bloku, odnosno kada imamo loptu kako pripremati igru, raditi akcije i dolaziti u završnice. Ako to budemo odrađivali kako smo se dogovorili i taktički odradili kroz tjedan, a znajući da je momčad fokusirana na utakmicu i da svaki igrač zna što znači sraz s Dinamom možemo se nadati bodovima."

Jedan od fokusa u srazu s Modrima je igra obrane.

"Događaju se individualne pogreške na kojima radimo i koje ćemo popraviti. Ne radi se tu o taktičkim stvarima, mi primimo pogodak iz suparničkog ili našeg auta. To nije teško za popraviti, više bi me brinulo da neke taktičke stvari ne radimo dobro na terenu, da ne stojimo dobro i da nas suparnik probija", dodao je Tomas. p>Utakmicu je najavio i Mijo Caktaš, trenutno prvi strijelac SuperSport HNL-a.

"Tajna dobre forme? Radili smo naporno na pripremama, odradili dobre utakmice, dobili neke nove igrače, došli na novi stadion i sve skupa odmah bolje izgleda. Zadovoljan sam kako sam ušao u sezonu i nadam se da ću tako nastaviti. Ozljeda? Dobio sam udarac, ali sada je sve ok, spreman sam", rekao je Caktaš.

Caktaš se osvrnuo i na atmosferu u momčadi.

"Atmosfera je odlična, možemo biti zadovoljni kako smo ušli u sezonu. Naravno da nam je žao zbog prosutih bodova u zadnjim minutama kada smo imali dobivene utakmice, ali veseli što stvaramo prigode i zabijamo golove. Nadam se da ćemo protiv Dinama biti pravi u obrani, puno više koncentrirani nego u prijašnjim utakmicama", zaključio je Caktaš.

Foto: NK Osijek

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!