Ostali sportovi

Hrvatski odbojkaši još jednim sjajnim nastupom svladali i Španjolsku

Branimir Korać • petak, 01.09.2023.
Hrvatski odbojkaši još jednim sjajnim nastupom svladali i Španjolsku

Hrvatska odbojkaška reprezentacija upisala je i drugu pobjedu na Europskom prvenstvu. Nakon Ukrajine, svladana je i Španjolska...

Hrvatski odbojkaši napravili su veliki korak prema prolasku u sljedeću fazu Europskog prvenstva. Upisana je nova pobjeda i to s glatkih 3:0 protiv Španjolske.

Igraj na utakmice EP u odbojci na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Onaj startni poraz protiv Finske nije pokolebao Hrvatsku, prvo je porazila Nizozemsku s kojom je imala uvijek velikih problema, a zatim je sada svladana i Španjolska i to s maksimalnih 3:0.

Pobjeda protiv Ukrajine značajno je podigla samopouzdanje kod hrvatskih odbojkaša i protiv Španjolske odigrali su još bolje.

U prvom setu vodila se velika borba, a Hrvatska je preuzela vodstvo serijom 4:0 kada je otišla na 20:17 i do kraja seta održavala vodstvo.

Prvi set Hrvatska je uzela s 25:19 i u istom ritmu otvorila je drugi. Krenula je s 4:0 i nije dopustila Španjolskoj da se približi na manje od dva poena zaostatka. Još jedan rutinski odrađen set i veliki korak prema pobjedi.

Treći set bio je kopija drugog. Ponovno se Hrvatska rano odvojila i do kraja seta nije dopustila Španjolcima povrata,.

Završilo je 25:19, 25:20, 25:22, nova velika pobjeda Hrvatske koju su predvodili Petar Đirlić sa 16 i Marko Sedlaček s 15 poena...

Sljedeći protivnik bit će Bugarska koja je svladala Finsku, a izgubila od Španjolske.

Europsko prvenstvo:
Hrvatska - Španjolska 3:0 (25:19, 25:20, 25:22)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!