Tenis

Đoković bio blizu ispadanja, a onda preokretom došao do meča s Gojom

Krešimir Milić • subota, 02.09.2023.
Đoković bio blizu ispadanja, a onda preokretom došao do meča s Gojom
Foto: EPA

Hrvatska senzacija dobila je dosad najtežu prepreku na US Openu. Đoković stoji na putu novom uspjehu karijere Borne Goje…

Na trenutak je Laslo Đere zamalo 'prevario' sve i kreirao senzaciju, ali s druge strane Novak Đoković rijetko dozvoljava da se senzacije kroje preko njegovih leđa. Vodio je Đere 2:0 u setovima, a onda je Đoković preokretom došao do pobjede.

Igraj na teniske mečeve US Opena na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Pobijedio je Đoković 4:6, 4:6, 6:1, 6:1, 6:3 i plasirao se u osminu finala gdje ga čeka hrvatska senzacija Borna Gojo, koji je ostvario uspjeh karijere na Grand Slamovima ovim plasmanom.

Đere je s dva breaka u dva seta došao do vodstva u prednost, ali Đoković, po mnogima najbolji svih vremena, fantastično je okrenuo meč. Samo je po jedan gem osvojio Đere u iduća dva seta, dok je u posljednjem uzeo tek tri.

Bio je ovo njihov drugi međusobni meč i druga pobjeda Novaka Đokovića kojom se vratio na prvo mjesto ATP ljestvice. Đoković je na ovogodišnjem US Openu dosad izbacio Francuza Alexandrea Mullera i Španjolca Bernabea Zapatu Mirallesa. Do meča s Đereom nije izgubio set.

Meč s Gojom na rasporedu je sutra od 17 sati.

FOTO: EPA/YOAN VALAT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!