Ostali sportovi

Trenerski seminar u Nedelišću okupio gimnastičke trenere iz sedam zemalja

Sportnet, Krešimir Milić • subota, 02.09.2023.
Trenerski seminar u Nedelišću okupio gimnastičke trenere iz sedam zemalja

Seminar je posjetio i predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Marijo Možnik. Hrvatska je bila domaćin velikog seminara Europske gimnastičke federacije…

Hrvatski gimnastički savez od 30. kolovoza do 3. rujna 2023. godine domaćin je velikog seminara Europske gimnastičke federacije – 'TeamGym Coaches Course'. Sportsko-gimnastički centar Aton u Nedelišću i GK Nedelišće ugostili su trenerski tečaj za gimnastičku granu TeamGym koji je okupio 25 trenera iz Azerbajdžana, Austrije, Slovenije, Njemačke, Mađarske, Češke te trenere hrvatskih klubova GK Trešnjevka, GK Vukovar i GD Osijek-Žito.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Glavni predavači su eksperti Europske gimnastičke federacije za TeamGym, Šveđani Gunnar Eklund (tehnika, metodika i biomehanika) i Anders Frisk (elementi partera, pravilnik i koreografija), a demonstratori pet gimnastičara i gimnastičarki GK Sokol Karlovac.

Seminar u Nedelišću posjetili su i predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Marijo Možnik te koordinator za TeamGym pri HGS-u Tigran Gorički, čiji je klub GK Trešnjevka prije nekoliko godina prvi u Hrvatskoj pokrenuo ovu zanimljivu gimnastičku granu. Modernu grupnu gimnastiku TeamGym čija ekipna natjecanja uključuju nastupe u muškim, ženskim i mješovitim timovima, a izvode se na tlu, trampetu i tumbling traci.

"Europska gimnastička federacija dala je povjerenje HGS-u da organizira seminar za europske trenere u grani TeamGym, a povratne informacije 25 trenera sudionika koji su došli u Nedelišće su jako dobre. Svi su zadovoljni organizacijom GK Nedelišća i lijepo im je boraviti u Hrvatskoj. Ovime smo još jednom opravdali povjerenje Europske federacije. Ove godine imali smo i seminar za Parkour Svjetske gimnastičke federacije u lipnju u Osijeku, a imati ćemo još jedan isti takav seminar u listopadu. Uz to, Europska federacija dodijelila nam je domaćinstvo organizacije seminara za granu Gimnastika za sve koja će se održati u Zagrebu krajem rujna. HGS dobiva sve više domaćinstava seminara i natjecanja čime pokazujemo da smo dobri organizatori, da se sudionici u našoj zemlji osjećaju dobro, a tako promoviramo i Hrvatski gimnastički savez, ali i Hrvatsku", rekao je prvi čovjek HGS-a Marijo Možnik nakon posjeta seminaru u Nedelišću.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!