Sportnet

Srbić i Zelčić u finalu Svjetskog kupa u Mersinu

Sportnet, Petar Jenjić • subota, 02.09.2023.
Srbić i Zelčić u finalu Svjetskog kupa u Mersinu

Tina Zelčić na gredi i Tin Srbić na preči osigurali su finala Svjetskog Challenge kupa u Mersinu. Hrvatska će tako sutra imati četvero finalista jer su dan prije kvalifikacije u Turskoj uspješno prošle i Tijana Korent na preskoku te Sara Šulekić na dvovisinskim ručama...

Aktualni prvak Europe i olimpijsko srebro na preči, Tin Srbić (ZTD Hrvatski sokol), imao je drugu ocjenu kvalifikacija (13.600; start 5.6) u konkurenciji 23 vježbača s čime je izborio svoje 30. finale Svjetskog kupa u karijeri.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Išao sam svoju novu, ali lakšu vježbu, nisam uspio sve kombinacije povezati, ali sam sve elemente uspio izgurati i doći do kraja. Bila je malo čupava vježba, ali nema veze, tako sam očekivao, kao i trener. Imao sam malo problema s pripremom, s kožicama na rukama, ali to je sve normalno. Ništa, idem sutra jaču vježbu, ubaciti element Kolman, probati spojiti ovo što sam danas trebao i vidjet ćemo kako će to ispasti. U dobroj sam formi, vjerujem da će biti bolje nego danas", rekao je Srbić nakon odrađenih kvalifikacija u kojima je najbolju ocjenu na preči imao domaći predstavnik Ahmet Onder (13.900).

Tinova klupska kolegica Tina Zelčić s najboljom ocjenom kvalifikacija (12.450) u konkurenciji 21 gimnastičarke plasirala se u finale grede, njezino šesto u karijeri.

"Presretna sam s time što sam ušla kao prva u finale. Nisam potpuno zadovoljna s izvedbom, znam da je moglo biti bolje, ali nema veze. Sutra je novi dan, nadam se da ću popraviti izvedbu, no ipak sam sretna što je ovo moj treći Svjetski Challenge kup ove sezone i treće finale. Nadam se da ću u tom ritmu nastaviti i sljedeći tjedan u Szombathelyju", poželjela je Zelčić.

U kvalifikacijama grede nastupila je i Christina Zwicker koja je zauzela 14. mjesto sa 10.950.

FOTO: Slobodan Kadić/HGS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!