Nogomet

Hrvatski ogled u Nizozemskoj: Pandur i Halilović izvukli remi protiv kapetana Šutala

Krešimir Milić • nedjelja, 03.09.2023.
Hrvatski ogled u Nizozemskoj: Pandur i Halilović izvukli remi protiv kapetana Šutala
Foto: FaH

Mogli su Pandur i Halilović do sva tri boda da je njihov suigrač bio precizniji s bijele točke. Mrežu je tresao i Ajax, ali iz zaleđa…

Ogled Hrvata u Nizozemskoj spojio je raspored u 4. kolu Eredivisie. Fortuna Sittard ugostila je Ajax, a susret je prošao bez pobjednika i golova 0:0.

Igraj na utakmice Eredivisie na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

S jedne strane u momčadi domaćih su bili Ivor Pandur i Alen Halilović, a na drugoj strani kapetansku vrpcu u debiju za Ajax ponio je Josip Šutalo. Velika je to čast za donedavnog braniča Dinama, kojeg je Ajax platio više od 20 milijuna eura. U zapisniku danas nije Borne Sose koji došao u Ajax posljednjeg dana prijelaznog roka, a Jakov Medić bio je na klupi.

Ovo je druga utakmica zaredom Ajaxa koju su završili remijem, a moglo je i porazom da je precizniji bio Tijjani Noslin. On je izborio jedanaesterac u 8. minuti nakon duela s Devyneom Renschom, a bio je i izvođač. No, njegov pokušaj s bijele točke nije pronašao put iza leđa Jaya Gortera.

Tresla se mreža zato na drugoj strani kad je Brian Brobbey u sudačkoj nadoknadi prvog dijela zabio, ali bila je visoko podignuta zastavica i označeno je zaleđe.

Nakon ovog remija Fortuna je na devetom mjestu trenutno sa šest bodova, a Ajax koji ima utakmicu manje trenutno je na 11. mjestu s pet bodova. Od hrvatskih igrača Ivor Pandur i Josip Šutalo proveli su cijelu utakmicu na terenu, a Alen Halilović je zamijenjen u 88. minuti dok je Jakov Medić odgledao susret s klupe.

FOTO: HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!