Nogomet

Jakirović: 'Radimo na novim igračima, doći će u svaku liniju po jedan'

gnkdinamo.hr, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 04.09.2023.
Jakirović: 'Radimo na novim igračima, doći će u svaku liniju po jedan'
Foto: Pixsell

Nakon pobjede u Osijeku, Sergej Jakirović bio je zadovoljan. Dinamo je napravio veliki preokret i slavio s 3:2...

Mislim da smo jako dobro ušli u utakmicu, imali smo dvije jako dobre šanse, ali ih nismo realizirali nakon čega nam se dogodila pogreška u obrani koju je Ramon Mierez presjekao i iskoristio, istaknuo je Dinamov trener Sergej Jakirović neposredno nakon velikog preokreta u kojem je njegova momčad slavila u gostima protiv Osijeka s 3:2 prestigavši dva gola zaostatka.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Nakon prvog primljenog gola bili smo u knockdownu 10, 15 minuta, Osijek je tada bio bliži drugom golu. Ipak smo se konsolidirali stvarali neke situacije, vratar Marko Malenica je dva, tri puta lijepo obranio. Morali smo brzo mijenjati, nisam bio zadovoljan kako je Bogdan Mihajličenko stajao u obrani na lijevoj strani, kasnije je Stefan Ristovski morao izaći zbog zatezanja u mišiću. Planirano smo zamijenili Darija Špikića jer sam znao da će ostati “bez goriva”, ušao je Luka Menalo. Kasnije smo primili drugi gol koji je bio prejeftin za ozbiljnu momčad kao što je Dinamo i na tome moramo raditi. Nakon toga smo riskirali s otvorenom formacijom, igrali su i Josip Drmić i Mahir Emreli, zaigrali smo maksimalno ofenzivno. Zabili smo gol za 2:1, Osijek se povukao s petoricom otraga, bila su potom dva jedanaesterca, pregled VAR-a... Nismo se predavali i vjerujem da su nas ustrajnost i upornost nagradili. Ova tri boda iznimno su nam važna za prvenstvo u ovom trenutku", dodao je trener Jakirović.

Je li maksimirski strateg povukao Mihajličenka zbog njegove izvedbe ili je takva izmjena posljedica toga što je Osijek možda iznenadio Dinamo?

"Nije nas iznenadio, svi se poznajemo u ligi, ali imate ljudski faktor na terenu, nije se Mihajličenko dobro pozicionirao, curilo je previše po njegovoj strani, dao je Domagoju Bukviću previše prostora. Nije ni dolazio kvalitetno naprijed i odlučio sam da nemam tu što čekati, mogli smo jedino dobiti drugi gol. Tri dana ranije imali smo tešku utakmicu, energetski se potrošili i sve to psihološki utječe na igrače, ali stvarno su dobro reagirali i čestitam im što se nisu predavali."

Marko Bulat je potkraj prvog poluvremena povukao fair-play potez. Nije želio izvesti slobodan udarac već je dodao loptu vrataru. Razlog je što je u toj akciji Osijekov branič Renan Guedes ostao ležati nakon prodora Darija Špikića da bi u nastavku bio prekršaj u opasnoj zoni.

"Bulat je bio u pravu što je vratio loptu. Ja u tom trenutku nisam bio upućen što se dogodilo, nisam vidio, poslije su mi rekli. Bruno Petković mu je rekao da im vrati loptu. Guedes je ležao, vjerojatno ga nisu vidjeli, a Osijekovi su igrači stali. Tako smo mi došli do tog slobodnog udarca i pohvala i Bulatu i Petkoviću što su se odlučili na to. Naravno, na klupi u tom trenutku nismo znali što se dogodilo, kasnije su nam objasnili. Svaka čast na fair-playu. Bolje da je vratio loptu nego da je pucao i zabio pa bi vjerojatno bio “cirkus”. Nisam ni vidio da Guedes leži, mislim da ga je Špikić prošao..."

Kakvo je stanje s kadrom, ima li novosti oko prijelaznog roka?

"Već sam govorio da još nemam kompletnu sliku o kadru, o tome tko što može, jer zbog gustog rasporeda uglavnom ni nemamo treninge već je to regeneracija. Gledao sam utakmice ranije, ali nisu svi igrali. Probat ćemo sad u prvenstvenoj stanci organizirati neku utakmicu kako bi dečki dobili minutažu. Doduše, nema nas puno, ostaje nas 12. Prijelazni rok? Radimo, znate za Joaquina Sosu, on je u Zagrebu, dolazi na posudbu iz Bologne, pojačat će konkurenciju na mjestu lijevog stopera i lijevog beka. Još tražimo, ali ne smijem puno reći. Planiramo dovesti igrače u svakoj liniji kako bismo imali dovoljno rotacija jer nas do 16. prosinca čeka još 20 utakmica."

Kakav je status francuskog stopera Maximea Bernauera?

"Želim i njega vidjeti na terenu pa zato i hoću da odigramo utakmicu u vrijeme stanke. Igrao je samo jednom, protiv Gorice, pa nemam kompletnu sliku."

Postoji li mogućnost da u nekim utakmicama Bruno Petković i Josip Drmić zaigraju zajedno u startnoj postavi?

Naravno. Ja sam i prije, pogotovo u Gorici, znao koristiti sustav 4-4-2, nemam s tim problema. Raspored je takav kakav je, uglavnom koristite tri vezna igrača. Ali, Drmiću sam rekao da na njega ozbiljno računam. Mnogi su nekako bili u “zamrzivaču”, nisu u ritmu, pa i njega treba “oživljavati”. A, raspored je nemilosrdan. Radimo na tome da svima damo šansu."

Traži li Dinamo vratara?

"Vidjet ćemo. Ako nam se otvori solucija. Imamo Ivana Nevistića i Danijela Zagorca, ali što ako bude ozljeda? Nadamo se samo da se to neće dogoditi. Volio bih da imamo još jednog vratara, vidjet ćemo hoćemo li to uspjeti realizirati. Zadovoljan sam s Nevistićem i Zagorcem, shvaćam ih, bio je tu Dominik Livaković, ne možeš do minuta. Navikli smo da Livaković to brani i spašava, ali on je bio tu sedam godina. Sve je jasno kao dan" zaključio je trener Jakirović.

AUTOR: GNK Dinamo

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!