Košarka

Šok na Svjetskom prvenstvu, reprezentativcu Srbije uklonjen bubreg

Petar Jenjić • ponedjeljak, 04.09.2023.
Šok na Svjetskom prvenstvu, reprezentativcu Srbije uklonjen bubreg
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

Reprezentativac Srbije Boriša Simanić ostao je bez bubrega zbog komplikacija nakon prve odrađene operacije. Vijest je potvrdio Košarkaški savez Srbije...

Šok za reprezentaciju Srbije na Svjetskom prvenstvu jer je Boriša Simanić ostao bez bubrega. Naime, tijekom utakmice protiv Južnog Sudana zaradio je udarac laktom od strane protivničkog igrač, a činilo se da nije ozbiljnije prirode.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Vrlo brzo situacija se iskomplicirala, Simanić je završio u bolnici u Manili, a zatim je i operiran. Međutim, zbog komplikacija je igraču Srbije bubreg je odstranjen.

"Reprezentativac Srbije Boriša Simanić, koji se zbog ozljede dobivene u utakmici trećeg kola grupne faze Svjetskog prvenstva nalazi u bolnici "Makati Medical Center" u Manili, podvrgnut je jučer još jednoj operaciji. Nakon što je prvi put operiran u noći između 30. i 31. kolovoza, doktori su pratili postoperativni oporavak i donijeli odluku da je nova operacija neophodna zbog komplikacija", rekli su iz Saveza, a o svemu tome oglasio se i liječnik reprezentacije Dragan Radovanović.

"Zbog pojave komplikacija na ozlijeđenom bubregu nastalih postoperativno, Boriša Simanić ponovno je operiran 3. rujna. Zbog promjena vitalnosti tkiva bubrega, zahvatom je morao biti uklonjen cijeli bubreg. Očekujemo i želimo da nakon ove operacije sve proteče u najboljem redu."

FOTO: Igor Soban/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!