Tenis

Američki dvojac izbacio je Pavića i Middelkoopa, sada želi Dodiga i Krajiceka

Petar Jenjić • ponedjeljak, 04.09.2023.
Američki dvojac izbacio je Pavića i Middelkoopa, sada želi Dodiga i Krajiceka
Foto: EPA

U meču osmine finala US Opena Ivan Dodig i Austin Krajicek igrat će protiv američkog dvojca koji nikada ranije, do ovog turnira nije igrao zajedno. Radi se o Vasilu Kirkovu i Denisu Kudli, a dvoboj se igra od 17 sati...

Pred Ivanom Dodigom i Austinom Krajicekom, drugim nositeljima US Opena, meč je osmine finala posljednjeg Grand Slama sezone. U njemu će, u prvom dvoboju na Grandstandu, od 17 sati po hrvatskom vremenu igrati protiv američke kombinacije koja je dobila pozivnicu.

Igraj na Dodig/Krajicek - Kirkov/Kudla na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Naime, na drugoj strani mreže naći će se Amerikanci Vasil Kirkov i Denis Kudla kojima je ovaj turnir prvi na kojem nastupaju zajedno u parovima, ali itekako uspješno. Kudla je turnir zaključio u kvalifikacijama pojedinačne konkurencije, a njegov kolega igrao je tek Challengere i manje turnire u parovima.

Gledajući rezultate Kirkova, nema zapaženijih uspjeha na višoj razini, ali zato ima na nižoj u konkurenciji parova. Ove godine izdvaja se osvajanje 15 tisuća dolara vrijednog turnira u Orange Parku, 25 tisuća dolara vrijednog turnira u Pensacoli te Challengera Santa Feu i Salinasu uz svega jedan izgubljen set. Na Challengeru u Lexingtonu igrao je i finale.

S druge strane, njegov partner ima bolje rezultate, kako u pojedinačnoj konkurenciji, tako i u parovima, no držat ćemo se parova. Ovo mu je prvo treće kolo US Opena, a prošle godine s Jackom Sockom igrao je četvrtfinale Wimbledona i osvojio je 11 turnira parova, no nijedan značajniji.

Na putu do trećeg kola prvo su u dva seta izbacili Alexandera Mullera i Sebastiana Ofnera, da bi nakon velike borbe bili bolji od favorita Matwea Middelkoopa i Mate Pavića. S druge strane, Dodig i Krajicek u tri su seta bili bolji od Carballesa Baene i Zapate Mirallesa, a zatim istim rezultatom i protiv Petrosa i Stefanosa Tsitsipasa.

Podsjetimo, Dodig i Krajicek aktualni su osvajači Roland Garrosa, a prije dolaska na US Open igrali su polufinale Mastersa u Cincinnatiju gdje su ih nakon velike drame, s 15:13 u trećeg setu, porazili Maximo Gonzales i Andreas Molteni koji su kasnije i osvojili turnir.

Mjesto, vrijeme

Flushing Meadows, New York, 17:00

Prvi meč dana na Grandstandu

Forma

Dodig/Krajicek - Tsitsipas/Tsitsipas 7:5, 6:7, 6:4
Dodig/Krajicek - Carballes Baena/Zapata Miralles 5:7, 6:3, 6:4
Dodig/Krajicek - Gonzales/Molteni 6:7 (6), 6:1, 13:15
Dodig/Krajicek - Melo/Zverev 7:6 (4), 6:3
Dodig/Krajicek - Haase/Kačanov 6:1, 6:4

Kirkov/Kudla - Middelkoop/Pavić 6:3, 4:6, 6:4
Kirkov/Kudla - Muller/Ofner 7:5, 6:1

Zadnji susret

Ovo će im biti prvi međusobni dvoboj na ATP touru.

Prognoza

S obzirom na iskustvo, ali i uspjehe u karijerama, možemo bez prevelikih problema reći da su Dodig i Krajicek danas favoriti za pobjedu, međutim, nije se lako okladiti na to. Američki dvojac već je izbacio jednog hrvatskog tenisača, a danas će dati sve od sebe da izbaci i drugog.

FOTO: EPA/CAROLINE BLUMBERG

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!