Nogomet

Dalić: 'Stojim iza svojih odluka, nikakve igre me ne zanimaju'

Petar Jenjić • ponedjeljak, 04.09.2023.
Dalić: 'Stojim iza svojih odluka, nikakve igre me ne zanimaju'
Foto: FaH

Uoči kvalifikacijskih dvoboja za plasman na Europsko prvenstvo, press konferenciju održao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić. Osvrnuo se na protivnike, situaciju oko Marka Livaje, kao i na igre i transfere nekih reprezentativaca...

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić održao je press konferenciju uoči kvalifikacijskih utakmica za Europsko prvenstvo protiv Latvije i Armenije.

Igraj na Hrvatska - Latvija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Dolaze nam novi izazov, pred nama su utakmice koje su lagane na papiru, ali ne smijemo tako razmišljati. Moramo biti ozbiljni, ići korak po korak i dobro se pripremiti. Ne bih htio da olako shvatimo protivnike, potrebni su nam bodovi za Europsko prvenstvo, svaki je važan. Veseli me što igrači po klubovima igraju dobro i da su napravili dobre transfere. Ulog nam je Euro i želimo što prije osigurati potreban broj bodova. Nema laganih utakmica i protivnika, utakmica u Armeniji jako je izazovna jer se ne može puno dobiti, ali može puno izgubiti. Nadam se da će svi biti zdravi."

Nepozivanje Marka Livaje zbog moguće kazne UEFA-e?

"Sve sam rekao u priopćenju, tu temu nećemo širiti, mora voditi brigu o svemu. Donosim odluke i iza njih stojim čvrsto, neću ulaziti ni u kakve igre jer me ne zanimaju."

Marcelo Brozović otišao je u Saudijsku Arabiju.

"Svi smo skeptici za tu ligu, ja sam tamo bio prije deset godina. Tada je možda bio problem kvalitete, ali sada moramo pratiti tu ligu jer tamo su vrhunski igrači. Brozović ima 5,6 jačih utakmica u Italiji, a za njega je neupitno da će svoje odraditi i istrčati."

Luka Modrić nastavlja igrati za reprezentaciju, a u Real Madridu igra manje.

"Mislim da bi trebalo objaviti da je prestao igrati. U lipnju smo sve dogovorili, nas smo dvojica to proslavili. On je za sve nas velika snaga i ima motiv voditi reprezentaciju na Europsko prvenstvo. Moramo biti sretni što je tu, kao i Brozović, Vida i Perišić. Nisu tu samo zbog starih zasluga, nego jer su i dalje najkvalitetniji. Luki hvala što je i dalje s nama, bit će maksimalno unutra: Real ima puno igrača i utakmica, zadnji dvoboj igrao je od prve minute. Trener slaže postavu, Luka će imati minutažu, kroz svoj rad će je izboriti. Bit će opet glavni."

Mnogi su promijenili klubove.

"Svi su otišli na bolje i drago mi je što je Sosa otišao u Ajax jer je malo stagnirao i sad ga očekujem boljeg, svježijeg i sretnijeg. Gvardiol i Kovačić su otišli u Manchester City, a Mateo je postao najbolji igrač u klubu. Trener poput Guardiole ga je prepoznao neovisno o našim lokalnim sumnjama. Livaković je morao otići da ne ostane vječno vratar Dinama."

"Najviše bih volio kad bi svi dobili šansu, da svi podnesu isti teret. To bi bilo i najrealnije i najoptimalnije. Nećemo puno miksati, moramo biti ozbiljni u radu i pripremi sastava. Volio bih taj teret rasporediti", dodao je Dalić.

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!