Vodeni sportovi

Sestre Jurković zbog zdravstvenih problema završile nastup na Svjetskom prvenstvu u Beogradu

Sportnet, Krešimir Milić • utorak, 05.09.2023.
Sestre Jurković zbog zdravstvenih problema završile nastup na Svjetskom prvenstvu u Beogradu
Foto: Lana Slivar Dominić/HINA

Sestre Jurković su na Svjetsko prvenstvo stigle kako bi pokušale izboriti svoje mjesto na Olimpijskim igrama u Parizu, a iduću priliku za to će imati na Završnoj olimpijskoj kvalifikacijskoj regati 2024. godine. Ako im to pođe za rukom, postat će prva ženska posada u povijesti Hrvatske koja se uspjela kvalificirati na Olimpijske igre u veslanju

Na Svjetskom veslačkom prvenstvu koje se održava u Beogradu od 03. do 10. rujna u ženskom dvojcu bez kormilara, Hrvatsku su predstavljale sestre Ivana i Josipa Jurković koje su zbog zdravstvenih problema morale odustati od daljnjeg natjecanja.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ova odluka donesena je zbog neizbježnih zdravstvenih problema koji su uoči prve utrke zahvatili Ivanu Jurković, a odmah nakon prešli i na sestru Josipu. One nisu jedine koje su se našle u toj situaciji, jako puno posada je moralo odustati ili naći zamjenu.

"Javljam se iz Beograda s ne tako dobrim vijestima ovaj put. Nažalost, ovih par dana među veslačicama i veslačima kruži neka viroza koja je zahvatila mene prije same utrke i onda smo sestra i ja odlučile s trenerom da odradimo utrku i prođemo kroz cilj kako bismo mogle nastaviti natjecanje jer smo mislili da ću ja biti bolje. Vrlo brzo je s mene prešlo na moju sestru Josipu i nažalost nismo u stanju završiti natjecanje te smo morale prekinuti naš put prema Olimpijskim igrama u Parizu. Drugu šansu ćemo tražiti u svibnju u švicarskom Lucernu i sigurna sam da ćemo doći spremnije nego ikad u svojoj karijeri i u svome životu", rekla je Ivana Jurković

Sestre Jurković su na Svjetsko prvenstvo stigle kako bi pokušale izboriti svoje mjesto na Olimpijskim igrama u Parizu, a iduću priliku za to će imati na Završnoj olimpijskoj kvalifikacijskoj regati 2024. godine. Ako im to pođe za rukom, postat će prva ženska posada u povijesti Hrvatske koja se uspjela kvalificirati na Olimpijske igre u veslanju.

FOTO: HINA/Lana SLIVAR DOMINIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!