Košarka

Amerikanci održali lekciju Talijanima i izborili polufinale Svjetskog prvenstva

Branimir Korać • utorak, 05.09.2023.
Amerikanci održali lekciju Talijanima i izborili polufinale Svjetskog prvenstva
Foto: EPA

Poznat je i drugi sudionik polufinala Svjetskog prvenstva, očekivano su tamo prošli Amerikanci koji su slavili protiv Italije s uvjerljivih 100:63...

Prva dva četvrtfinala Svjetskog prvenstva nisu donijela nikakvu neizvjesnost. Vrlo lagan posao za Srbiju, a zatim i SAD te podbačaj Litve i Italije.

Igraj na utakmice SP-a u košarci na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Talijani kao da su se zadovoljili četvrtfinalom i kao da nisu vjerovali da mogu naštetiti Amerikancima. Vrlo brzo su se našli u velikom zaostatku i jednako tako brzo je postalo jasno tko ide u polufinale.

Dominirali su Amerikanci u svakom pogledu, talijanski šut iz igre bio je na mizernih 30 posto i tako nisu mogli parirati SAD-u. Osim toga imali su i gotovo 20 skokova manje stoga ne čudi ovakav rezultat.

Italija je rano ušla SAD-u u mlin i već u prvom poluvremenu je zaostajala više od 20 poena. Bilo je samo pitanje konačnog rezultata i koliko će SAD pritiskati do kraja tražeći još višu pobjedu.

Završilo je 37 razlike, a moglo je i uvjerljivije da je bilo potrebe.

Kod SAD-a ovaj put iskočili su Mikal Bridges s 24 poena i sedam skokova te Tyrese Haliburton s 18 poena i pet asistencija.

U talijanskom sastavu Simone Fontecchio ubacio je 18 poena uz pet skokova, a Stefano Tonut dodao je 11 poena i pet asistencija.

Svjetsko prvenstvo, četvrtfinale:
Italija - SAD 63:100

FOTO - EPA, ROLEX DELA PENA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!