Tenis

Borna Ćorić otkazao nastup u Davis Cupu: 'Morat ću poslušati savjete stručnjaka i uzeti pauzu'

Mihaela Bradovski • utorak, 05.09.2023.
Borna Ćorić otkazao nastup u Davis Cupu: 'Morat ću poslušati savjete stručnjaka i uzeti pauzu'
Foto: EPA

Hrvatska teniska reprezentacija zaradila je novi neugodan udarac. Borna Ćorić otkazao je nastup zbog ozljede koja ga muči...

Nakon što je nastup otkazao Marin Čilić zbog još uvijek nespremnog koljena za veće napore, nastup je otkazao i Borna Ćorić kojeg muče dvije lakše ozljede.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatska će tako na turniru Davis Cupa u Splitu biti oslabljena i iskustvom i kvalitetom, ali će svejedno učiniti sve da uspije proći dalje do završnice u Malagi.

Ćorić je vijest o otkazu nastupa objavio na društvenim mrežama gdje je napisao:

"Još od američke turneje nosim se s dvije lakše ozljede koje sam pokušavao sanirati između turnira i mečeva. Nakon odrađenih pretraga morat ću poslušati savjete stručnjaka i uzeti kratku pauzu da se trenutno stanje ne pogorša. S obzirom na to, teška srca sam morao donijeti odluku da ne nastupim na Davis Cupu koji će se održati sljedeći tjedan u Splitu. Ništa mi ne predstavlja veće zadovoljstvo nego igrati za Hrvatsku, a pogotovo pred domaćom publikom koja je naš najveći poticaj. Iako nažalost neću biti u mogućnosti igrati, doći ću u Split i biti najvatreniji navijač s tribina! Također, otkazao sam turnir u Zhuhaiju iz istog razloga da bih imao vremena za potreban oporavak. Hvala Vam svima na podršci!"

Hrvatska tako ostaje oslabljena, a prema aktualnoj formi za očekivati je da će Borna Gojo biti prvi reket, a Dino Prižmić drugi. Hrvatsku očekuju susreti protiv Nizozemske, SAD-a i Finske.

FOTO: EPA/Jorge Reyes

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!