Tenis

Serdarušić i Ajduković bez osvojenog seta na startu turnira u Genovi

Branimir Korać • utorak, 05.09.2023.
Serdarušić i Ajduković bez osvojenog seta na startu turnira u Genovi

Nino Serdarušić i Duje Ajduković nisu prošli u drugo kolo Challengera u Genovi. Poraženi su na startu od Federica Corije i Andree Vavassorija...

Hrvatski dvojac na jakom Challengeru u Genovi završio je s nastupom već u prvom kolu. Nisu imali najjednostavniji ždrijeb, Duje Ajduković išao je na domaćeg igrača Andreu Vavassorija dok je Nino Serdarušić poražen od Federica Corije.

Igraj na mečeve turnira u Genovi na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Serdarušić je poražen od drugog nositelja i 91. igrača svijeta sa 7:5, 6:2 u meču koji je potrajao sat i 45 minuta. U prvom setu Serdarušić je imao vodstvo 4:2, ali nije izdržao i izgubio je set sa 7:5. U drugom je Argentinac podignuo razinu igre i prošao dalje bez izgubljenog seta.

Bio im je ovo drugi međusobni dvoboj i druga pobjeda Corije, ali ovaj put ipak lakše nego prije četiri godine u Vicenzi kada je slavio u tri seta.

Ajduković je u dosta sličnom meču poražen od Vavassorija koji je slavio sa 7:6, 6:2. Također tijesan prvi set u kojem je hrvatski tenisač imao svoje prilike, a onda jednostavniji drugi set u kojem je protivnik bio bolji.

Ajduković je ušao u manju krizu, u zadnja tri meča nije uspio uzeti niti set i treba mu jedna pobjeda s kojom bi okrenuo stvari na svoju stranu.

Challenger Genova, prvo kolo:
Federico Coria (Argentina, 2) - Nino Serdarušić (Hrvatska) 7:5, 6:2
Andrea Vavassori (Italija, 8) - Duje Ajduković (Hrvatska) 7:6(3), 6:2

FOTO: Inga Ćužić / Zagreb Open

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!