Tenis

Sjajna Cori Gauff odjurila u polufinale preko 'ispuhane' Jelene Ostapenko

Mihaela Bradovski • srijeda, 06.09.2023.
Sjajna Cori Gauff odjurila u polufinale preko 'ispuhane' Jelene Ostapenko
Foto: EPA

Cori Gauff prva je polufinalistica US Opena. Gauff je odigrala sjajan meč u četvrtfinalu gdje je potpuno nadigrala Jelenu Ostapenko...

Nakon što je u osmini finala poslije velike borbe eliminirala Igu Swiatek, Jelena Ostapenko potpuno je ostala bez goriva i nije imala nikakve šanse u četvrtfinalu protiv ovako raspoložene Cori Gauff.

Igraj na mečeve US Opena na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Mlada Amerikanka odigrala je vrhunski meč, prepustila samo dva gema Latvijki i plasirala se u drugo Grand Slam polufinale u karijeri. Nakon razočaranja u Wimbledonu i poraza već u prvom kolu od Sofije Kenin, Gauff je trebala ovaj veliki rezultat.

Ostapenko joj je pomogla u velikoj mjeri, u relativno kratkom meču imala je čak 36 neprisiljenih pogrešaka što dovoljno govori i o njenom nastupu u ovom četvrtfinalu.

"Kada god nekoga svladate sa 6:0, osjetite da nešto nije u redu kod protivnice. Primijetila sam da joj tajming nije dobar i da jednostavno nešto ne štima, ali ostala sam fokusirana. I u Australiji sam protiv nje osjetila da nešto ne štima pa sam se svejedno brzo našla u minusu. To sam ovdje htjela izbjeći", rekla je Gauff nakon meča.

U tom meču na Australian Openu Gauff je poražena sa 7:5, 6:3, ovdje je sigla slatka osveta i uvjerljiva pobjeda 6:0, 6:2.

Ovo je za Gauff prvo polufinale US Opena, jedino Grand Slam polufinale dosad upisala je prošle godine u Parizu kada je u konačnici zaustavljena u finalu.

US Open, četvrtfinale Cori Gauff (SAD, 6) - Jelena Ostapenko (Latvija, 20) 6:0, 6:2

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!