Tenis

Đoković lako nadigrao Fritza, slijedi mu još jedan Amerikanac

Petar Jenjić • srijeda, 06.09.2023.
Đoković lako nadigrao Fritza, slijedi mu još jedan Amerikanac
Foto: EPA

Odigrana su dva četvrtfinala US Opena i u muškom dijelu turnira. Taylor Fritz nije imao nikakve šanse protiv Novaka Đokovića koji će u sljedećoj rundi igrati protiv još jednog Amerikanca, Bena Sheltona...

Bez prevelike drame i muke Novak Đoković odradio je meč četvrtfinala US Opena protiv domaćeg predstavnika Taylora Fritza kojeg je svladao u tri seta nakon dva sata i 38 minuta provedenih na terneu.

Igraj na US Open (m) na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U njihovom osmom međusobnom dvoboju Đoković je stigao do osme pobjede, a sedme bez izgubljenog seta. Noćas je slavio sa 6:1, 6:4, 6:4. Tako je stigao do rekordnog 47. polufinala na nekom Grand Slam turniru te lagano plovi prema dalje.

Za finale će igrati protiv Bena Sheltona koji je u četiri seta izbacio Francesa Tiafoea. Slavio je sa 6:2, 3:6, 7:6, 6:2 nakon tri sata i devet minuta provedenih na terenu, a ovo im je bio prvi međusobni dvoboj.

Protiv Đokovića nikada ranije nije igrao, a zanimljivo je da je početkom ove godine na Australian Openu prvi put napustio SAD. Tamo je dogurao do četvrtfinala, a od veljače nadalje nije uspijevao nigdje proći dalje od drugog kola.

Međutim, dolaskom US Opena, Shelton se probudio te krenuo nizati pobjede, a ovom će ući među 20 najboljih na svijetu. Koliko će moći parirati Đokoviću, ostaje nam saznati.

US Open, četvrtfinale:
Novak Đoković - Taylor Fritz 6:1, 6:4, 6:4
Ben Shelton - Frances Tiafoe 6:2, 3:6, 7:6 (7), 6:2

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!