Nogomet

Hrvatskoj protiv Latvije sudi Maltežanin koji dosad nije sudio seniorskim reprezentacijama

Krešimir Milić • srijeda, 06.09.2023.
Hrvatskoj protiv Latvije sudi Maltežanin koji dosad nije sudio seniorskim reprezentacijama
Foto: Daniel Kasap/HINA

Mladi sudac tek skuplja europsko iskustvo. Na reprezentativnoj razini dosad je sudio samo u mlađim kategorijama…

Hrvatska će u petak na Rujevici u Rijeci od 20:45 sati igrati protiv Latvije kvalifikacijski susret za Europsko prvenstvo 2024. Tri dana kasnije pred Hrvatskom je i kvalifikacijski ogled protiv Armenije u Jerevanu.

Igraj na utakmicu Hrvatska - Latvija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Na utakmici u Rijeci pravdu će dijeliti malo poznati malteški sudac Philip Farrugia. Zanimljivo je da će ovo 35-godišnjaku s Malte biti prvi reprezentativni susret na seniorskoj razini.

Na reprezentativnoj razini dosad je sudio susrete mlađih reprezentacija pa je tako dijelio pravdu u kvalifikacijama za europska prvenstva selekcija U-17, U-19, U-21. Ukupno je bio glavni sudac na šest takvih utakmica.

Dobivao je priliku i na kvalifikacijskim ogledima za europska natjecanja i jednom u skupinama Konferencijske lige. Tri puta je sudio kvalifikacije potonjeg natjecanja i jednom u pretkolu Lige prvaka i to ove sezone mostarskom Zrinjskom na gostovanju kod Urartua.

Utakmica na Rujevici će mu biti dosad najvažnija u karijeri, a pomoćnici će mu biti sunarodnjaci Alan Camilleri i Luke Portelli, a s Malte je i četvrti sudac Trustin Farrugia Cann. U VAR sobi će biti dvojac iz Italije pa će tako VAR sudac biti Luca Pairetto, a AVAR Michael Fabbri.

Foto: HINA/ Daniel KASAP

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!