Nogomet

Bolivijsko prvenstvo pred suspenzijom, podignute optužnice protiv sudaca, igrača i čelnika zbog namještanja

Branimir Korać • četvrtak, 07.09.2023.
Bolivijsko prvenstvo pred suspenzijom, podignute optužnice protiv sudaca, igrača i čelnika zbog namještanja

Bolivijski nogomet trese nova velika afera, naime niz igrača, sudaca i čelnika klubova nalaze se pod sumnjom u namještanje utakmica...

Neobični ishodi, ali i tijekovi utakmica u bolivijskom nogometu nisu nikakva anomalija, dapače, veliki je broj utakmica koje su imale čudan tijek i nisu se odvijale onako kako se očekuje.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon što su se pojavili čvrsti dokazi o velikoj raširenosti namještanja dvoboja, predsjednik Saveza Fernando Costa pokrenuo je inicijativu prema kojoj bi došlo do suspenzije svih profesionalnih nogometnih natjecanja u Boliviji.

Javnost je podijeljena i dok svi žele da se iskorijeni trend namještanja i lažiranja dvoboja, nisu svi spremni ostati na neko vrijeme bez nogometnih utakmica klubova koje podržavaju.

Kako pišu tamošnji mediji, čak i unutar Skupštine koja će razglabati o ovom prijedlogu predsjednika Saveza, mišljenje nije jedinstveno.

U ponedjeljak je odvjetnik Saveza Christian Camacho predao tužiteljstvu dokaze o namještanju utakmica te kasnije potvrdio kako su oni posve jasni i nedvosmisleni, a u njih su uključeni igrači, čelnici klubova i suci.

"Govorimo o najmanje pet ili šest igrača koji su umiješani i imenovani. Tu su i neki suci kao i nekolicina čelnika klubova", istaknuo je Camacho.

Camacho dodaje kako postoje dokazi, svjedoci i dokumentacija koji nedvojbeno dokazuju kriminalne radnje. Isto tako dodao je i kako svjedoci strahuju za svoje živote te su puno toga uložili kako bi pomogli u prikupljanju dokaza.

Odluka o suspenziji natjecanja ili njegovom nastavku, bit će donesena ovaj tjedan.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!