Nogomet

Srbija i Mađarska u izravnoj borbi za vrh skupine G

Branimir Korać • četvrtak, 07.09.2023.
Srbija i Mađarska u izravnoj borbi za vrh skupine G
Foto: EPA

U susretu petog kola skupine G kvalifikacija za Europsko prvenstvo, Srbija na stadionu Crvene zvezde dočekuje reprezentacija Mađarske...

Skupina G kvalifikacija za Europsko prvenstvo na papiru je dosta izjednačena i u biti svaka reprezentacija na dobar dan može svladati svaku u ovoj skupini.

Igraj na Srbija - Mađarska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon dosad odigranih utakmica, na vrhu se nalaze s po sedam osvojenih bodova reprezentacije Mađarske i Srbije. Mađarska je zbog bolje gol razlike (5:0, 5:1) trenutno vodeća, a to se može promijeniti danas u Beogradu.

Srbija i Mađarska nekako su odmah nakon ždrijeba proglašene glavnim kandidatima za prolazak skupine, a obje reprezentacije svjesne su kako moraju na svom travnjaku biti dobre i ne smiju ispuštati bodove.

U skupini s njima su Crna Gora, Bugarska i Litva, reprezentacije koje su za stepenicu lošije, ali u svakom slučaju opasne reprezentacije protiv kojih treba zaigrati ozbiljno jer mogu iznenaditi.

Srbija je u dosadašnjem dijelu kvalifikacija ima upisane dvije pobjede s po 2:0 kod kuće protiv Litve i u gostima kod Crne Gore dok je u prošlom kolu odigrala samo 1:1 u Bugarskoj uz dosta loš nastup.

Mađari su pak kod kuće s 3:0 svladali Bugarsku te s 2:0 Litvu dok su jedini remi upisali u gostima kod Crne Gore.

Što su rekli

Dragan Stojković, izbornik Srbije: "Zadovoljan sam pripremama, vidio sam osmijehe i veliku motivaciju među igračima, a najviše me veseli zdravstveni bilten, što znači da su svi igrači spremni za ono što nas čeka. Iskoristili smo vrijeme za rad na taktičkim stvarima, imali smo i videoanalizu, pa sam siguran da ćemo biti spremni za utakmicu s Mađarskom. Jako respektiramo suparnika, jako su napredovali zadnjih godina i sve to zaslužuje respekt. S druge strane, znam koliko možemo, tako da će utakmica biti jako natjecateljska. Je li ovo ključna utakmica, nije, jer još je 15 bodova u igri, ali da je važna, jest. Može nam puno toga donijeti."

Willy Orban, branič Mađarske: "Svaka utakmica je veliki izazov na ovoj razini. Srpski napadači igraju u vrhunskim ligama, jaki su i brzi, navikli su igrati protiv sjajnih braniča. Ne smijemo im ostaviti previše prostora jer su sposobni stvoriti vam velike probleme ako vas napadnu. Međutim ne bojim ih se. Obranu moramo igrati svi počevši od napadača, svi moramo pomagati jedni drugima. U Beogradu ćemo sigurno imati šanse, ali ne bih se bunio ni da ostane bez pogodaka."

Mjesto, vrijeme, suci

Beograd, Stadion Rajko Mitić, 20:45

Sudac: Juan Martínez Munuera (Španjolska)

Nedostaju

Srbija: -

Mađarska: -

Prošli međusobni dvoboj

Prošle godine u ožujku Mađarska i Srbija sastale su se u prijateljskom dvoboju na Puskas Areni u Budimpešti, a Srbija je odnijela 1:0 pobjedu autogolom Zsolta Nagyja.

Prognoza

Srbija u ovaj susret ulazi kao favorit, Mađarska je doista napredovala i neugodan je protivnik, ali domaćin se čini bližim bodovima.

FOTO: EPA/ANDREJ CUKIC

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!