Tenis

Stari znanci ipak bili bolji: Dodig i Krajicek zaustavljeni u polufinalu US Opena

Mihaela Bradovski • četvrtak, 07.09.2023.
Stari znanci ipak bili bolji: Dodig i Krajicek zaustavljeni u polufinalu US Opena
Foto: EPA

Ivan Dodig i Austin Krajicek zaustavljeni su korak do finala US Opena. Bolji su bili stari znanci Rajeev Ram i Joe Salisbury...

Jedini Grand Slam turnir na kojem Ivan Dodig nije uspio doći do finala je i dalje US Open.

Igraj na mečeve US Opena na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U muškim parovima osvajao je Australian Open i Roland-Garros, u Wimbledonu je igrao finale dok je u mješovitim parovima osvajao sva tri ostala Grand Slam turnira dok ja US Openu nije otišao dalje od polufinala.

I ove godine u muškim parovima upisao je poraz u polufinalu, s Austinom Krajicekom izgubio je od Rajeeva Rama i Joea Salisburyja u tri seta.

Bio je ovo četvrti međusobni dvoboj ova dva para, prva dva meča dobili su Dodig i Krajicek, ali naredna dva su pripala Ramu i Salisburyju.

U ovom polufinalu u svakom setu presudio je po jedan break, oba para igrala su jako dobro na svom servisu i bilo je jako teško doći do breaka.

U odlučujućem trećem setu Ram i Salisbury su odmah stvorili razliku, poveli s 3:0 i do kraja meča su čuvali tu prednost i izborili prolaz u finale.

Bez obzira na ovaj poraz, Ivan Dodig završava nastup na US Openu kao drugi igrač svijeta u parovima, a ispred njega je samo njegov partner Austin Krajicek.

US Open, polufinale:
Rajeev Ram/Joe Salisbury (Indija/Velika Britanija, 3) - Ivan Dodig/Austin Krajicek (Hrvatska/SAD, 2) 7:5, 3:6, 6:3

FOTO: EPA/Alessandro Di Marco

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!