Tenis

Talijani ostali bez dva jaka aduta uoči Davis Cup tjedna, otkazali Sinner i Berrettini

Mihaela Bradovski • četvrtak, 07.09.2023.
Talijani ostali bez dva jaka aduta uoči Davis Cup tjedna, otkazali Sinner i Berrettini
Foto: EPA

Kao što je već poznato, Hrvatska će sljedećeg tjedna u Davis Cupu nastupiti oslabljena neigranjem Marina Čilića i Borne Ćorića, ali problema imaju i ostake reprezentacije. Talijani su danas ostali bez Jannika Sinnera i Mattea Berrettinija...

Sljedeći tjedan rezerviran je za turnire Davis Cupa, Hrvatska igra u Splitu s Finskom, Nizozemskom i SAD-om. Izbornik Vedran Martić imat će na raspolaganju oslabljen kadar, dva glavna aduta u singlu su otkazala nastup zbog ozljeda.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ovo razdoblje je i inače vrlo neugodno za izbornike s obzirom da dolazi nakon Grand Slam turnira i otkazu su tu vrlo često. Tako su i Talijani danas priopćili kako su ostali bez dva važna igrača.

Nastup su otkazali Janik Sinner i Matteo Berrettini, no Italija ima dosta jak kadar i pokrpat će se.

Sinner je otkazao zbog iscrpljenosti, poručio je kako je potpuno iscrpljen nakon američke turneje i nije spreman za nastup dok je Berrettini zaradio ozljedu gležnja tijekom susreta drugog kola US Opena protiv Arthura Rinderknecha.

Talijanima tako ostaju na raspolaganju Lorenzo Musetti, Lorenzo Sonego, Simone Bolelli, Andrea Vavassori i Matteo Arnaldi.

S Italijom su u skupini još reprezentacije Kanade, Švedske i Čilea.

FOTO: EPA/WILL OLIVER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!