Nogomet

Argentina otvorila kvalifikacije Messijevim golom za pobjedu protiv Ekvadora

HINA, Mihaela Bradovski • petak, 08.09.2023.
Argentina otvorila kvalifikacije Messijevim golom za pobjedu protiv Ekvadora
Foto: EPA

Krenule su i kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u južnoameričkoj zoni. Pobjedu na startu ubilježile su reprezentacije Kolumbije i Argentine...

Nogometaši Argentine, aktualni svjetski prvaci iz 2022., osvojili su prva tri boda na startu južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. pobijedivši reprezentaciju Ekvadora s 1:0 u Buenos Airesu.

Igraj na utakmice južnoameričkih kvalifikacija za SP na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Pobjednički pogodak na stadionu Monumental postigao je kapetan Lionel Messi u 78. minuti iz odlično izvedenog slobodnog udarca s 20-ak metara. Gostujući vratar samo je mogao pogledom ispratiti kako lopta ulazi u mrežu uz desnu vratnicu.

Istim je rezultatom Kolumbija u Barranquilli svladala Venezuelu, a strijelac je bio Rafael Borre, napadač njemačkog Werdera.

Reprezentacija Paragvaja nije uspjela pred svojim navijačima svladati Peru u utakmici bez pogodaka. Peruanci su cijelo drugo poluvrijeme odigrali s igračem manje, jer je u 45. minuti isključen Luis Advincula, zaradivši drugi žuti karton.

U prvom od 18 kvalifikacijskih kola još se sastaju Brazil - Bolivija i Urugvaj - Čile, a utakmice su na rasporedu u noći s petka na subotu po srednjoeuropskom vremenu.

Na sljedećem Svjetskom prvenstvu, kojem će domaćini biti SAD, Kanada i Meksiko, zaigrat će čak 48 reprezentacija pa će se iz južnoameričkih kvalifikacija izravno plasirati šest najboljih momčadi, dok će sedmoplasirani sastav imati priliku to učiniti kroz doigravanje.

FOTO: Juan Ignacio Roncoroni

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!