Ostali sportovi

Nina Simić brončana na Europskom juniorskom prvenstvu u judu

Sportnet, Branimir Korać • petak, 08.09.2023.
Nina Simić brončana na Europskom juniorskom prvenstvu u judu

U Den Haagu se od 7. do 10. rujna održava Europsko juniorsko (U-21) prvenstvo na kojem se za kolajne bori 366 judaša i judašica iz 43 različite države. Drugog dana natjecanja u Nizozemskoj za mjesto na postolju izborila se i Nina Simić (JK Pujanke – Split) koja je osvojila brončano odličje...

Simić, koja se borila u kategoriji -63kg, borbu za broncu imala je protiv Francuskinje Julie Falgon. U drugoj minuti borbe 19-godišnja Splićanka povela je bacanjem za razliku od jednog wazarija te je prednost zadržala do samog kraja borbe što joj je bilo i više nego dovoljno za prvu medalju na Europskom prvenstvu.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Presretna sam, jer sav trud koji sam uložila zadnjih ne znam koliko… Mislim uvijek ulažem trud, ali zadnji neki period bio je zaista pretežak i drago mi je što se sada to sve isplatilo. Mislila sam da imam ok ždrijeb, da nije ništa preteško, onda sam shvatila da u kojigod dio ždrijeba upadnem da su sve cure super i da mi je stvarno svejedno gdje sam jer će biti teško. Iskreno imala sam malu tremu za borbu protiv Mađarice, dva puta sam gubila od nje, prošle godine na Europskom juniorskom, ali mislim da je moja želja za ovom medaljom i rezultatom bila puno veća nego strah i da je na kraju to sve došlo na svoje", kazala je Simić.

Osim što je osvojila danas medalju, Simić je doslovno probijala led s obzirom na to da je bila od hrvatskih predstavnika koja je zakoračila na tatami. U prvom kolu išla je na domaću predstavnicu Joni Geilen koja je nakon minute i pol borbe povela, no, Simić u drugoj minuti borbe prima zahvat držanja te prolazi u drugo kolo gdje ju je čekala Talijanka Antonietta Palumbo koju je svladala nakon dvije i pol minute borbe. U četvrtfinalnoj borbi pobjeđuje Annu Kriza (Mađarska), dok jedini poraz danas upisuje protiv Savite Russo (Italija) koja je na kraju dana osvojila titulu europske prvakinje.

Danas su još nastupili Karla Kulić, Bruno Capan i Luka Zorotović, ali zaustavljeni već u prvoj borbi.

"Presretan i pretužan dan jer moji kolege nisu uspjele ostvariti rezultat, ali mislim da su oni presretni radi mene jer ako se gradimo zajedno iz godinu u godinu biti sve većih rezultata za Hrvatsku", dodala je za kraj Simić.

Jučer je nastupio Dani Klačar koji je upisao pobjedu i poraz, sutra se bori Lovre Mrković.

FOTO - Tino Marić, HJS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!