Tenis

Hrvatski reprezentativci odradili prvi trening na Gripama, Ajduković prvi na terenu

Sportnet, Branimir Korać • petak, 08.09.2023.
Hrvatski reprezentativci odradili prvi trening na Gripama, Ajduković prvi na terenu

Dvorana Gripe spremna je za početak turnira prvog kruga završnice Davis Cupa, a u to su se u petak uvjerili hrvatski tenisači. U poslijepodnevnim satima održali su prvi trening, iako još uvijek ne u kompletnom sastavu, jer Ivan Dodig i Mate Pavić tek trebaju doći s US Opena, a Dino Prižmić s ATP Challengera u Istanbulu...

Prvi je na igralište izašao Duje Ajduković, koji je u sastav ušao kao zamjena za ozlijeđenog Bornu Ćorića. S druge strane mreže bio je 18-godišnji Splićanin Josip Šimundža, koji je bio izvrstan sparing partner debitantu u našoj reprezentaciji. Duje upravo ovog tjedna uživa u najboljem plasmanu na ATP listi u karijeri, 212. mjestu, nakon što je ove sezone imao nekoliko odličnih rezultata. Ima jedan osvojeni ATP Challenger, te tri naslova s ITF World Tour turnira, među kojima su dva bila na hrvatskoj zemlji, u Dubrovniku i Splitu.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Osim Ajdukovića, debitantski ulazak u sastav ima i Dino Prižmić, koji će se suigračima pridružiti u subotu po povratku iz Turske, gdje je imao priliku otići i dalje od četvrtfinala, jer je u trećem setu protiv Damira Džumhura iz Bosne i Hercegovine vodio 5:3. Iako je tek nedavno napunio 18 godina Dino je već 175. na pojedinačnoj rang listi, a u ponedjeljak će biti bolje plasiran za još desetak mjesta.

Status prvog reketa reprezentacije imat će Borna Gojo, koji je u dosadašnjim nastupima za nacionalni sastav igrao izvrsno, no sada će na prvoj ploči imati posebno tešku zadaću. U susretu protiv SAD-a suparnik bi mu trebao biti ovotjedni četvrtfinalist US Opena Frances Tiafoe, 11. igrač svijeta. Inače, Tiafoe je u Davis Cupu u Hrvatskoj igrao i 2018. u Zadru, kad ga je u pet setova svladao Borna Ćorić i tako donio Hrvatskoj odlučujući bod za ukupnu pobjedu.

Iz skupine u Splitu plasman na završni turnir u Málagu, koji je na rasporedu u studenom, izborit će dvije najbolje reprezentacije. Osim Hrvatske, sudionici natjecanja na Gripama su SAD, Nizozemska i Finska.

Hrvatska će prvi susret u skupini odigrati protiv SAD-a 13. rujna, drugi protiv Finske 15. rujna, te treći protiv Nizozemske 17. rujna. Ulaznice se mogu kupiti u pretprodaji.

FOTO: Mario Ćužić/HTS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisDavis Cup/Fed Cup
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!