Nogomet

Luksemburg upisao i treću pobjedu u kvalifikacijama, Bosna i Hercegovina slavila protiv Lihtenštajna

Krešimir Milić • petak, 08.09.2023.
Luksemburg upisao i treću pobjedu u kvalifikacijama, Bosna i Hercegovina slavila protiv Lihtenštajna
Foto: EPA

Island se nije dobro proveo na gostovanju kod Luksemburga koji se slavljem bodovno izjednačio sa Slovačkom. Bosna i Hercegovina upisala je drugu pobjedu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo…

Poslije pet kvalifikacijskih utakmica za Europsko prvenstvo u Njemačkoj 2024. godine Portugal je ostao stopostotan u skupini J. Minimalnim slavljem 1:0 na gostovanju kod Slovačke ostali su vodeći u skupini, a gol za pobjedu zabio je Bruno Fernandes u 43. minuti.

Igraj na kvalifikacije za Euro 2024. na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Pomogla je ta pobjeda Portugala i Luksemburgu koji se sad bodovno izjednačio u skupini J sa Slovačkom. Luksemburg je na domaćem travnjaku upisao treću pobjedu u ovim kvalifikacijama, a danas su slavili s 3:1 protiv Islanda.

U vodstvo su došli Luksemburžani golom Maximea Chanota s bijele točke u devetoj minuti. Yvandro Borges Sanches povisio je na 2:0 u 70. minuti, a Island nakon isključenja Hordura Magnussona u 73. minuti smanjuje na 2:1 u 88. golom Hakona Arnara Haraldssona.

Konačnih 3:1 postavio je Danel Sinani u 89. minuti. Luksemburg se nakon ove pobjede nalazi na trećem mjestu u skupini s istim brojem bodova kao i Slovačka, ali lošijom gol razlikom.

Drugu pobjedu u ovim kvalifikacijama uspjela je upisati Bosna i Hercegovina. Slavili su danas u Zenici protiv Lihtenštajna s 2:1. Edin Džeko zabio je za vodstvo u 3. minuti, a Simon Luchinger autogolom je povisio na 2:0 u 18. minuti. Lihtenštajn je uspio smanjiti u 21. kad je prekrasan zgoditak iz daljine zabio Sandro Wolfinger.

Bosna i Hercegovina trenutno drži četvrto mjesto u skupini sa šest bodova, a iza njih je Island s tri i Lihtenštajn bez bodova.

Igrali su se danas i susreti u skupini A gdje je u ranijem terminu Španjolska u gostima deklasirala Gruziju sa 7:1. U toj skupini stopostotna je ostala Škotska pobjedom na Cipru. Slavili su s 3:0, a golove su zabili Scott McTominay (3.), Ryan Porteous (16.) i John McGinn (30.).

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo:
Gruzija – Španjolska 1:7
Cipar – Škotska 0:3
Bosna i Hercegovina – Lihtenštajn 2:1
Luksemburg – Island 3:1
Slovačka – Portugal 0:1
Hrvatska – Latvija 5:0
Turska – Armenija 1:1

Foto: EPA/FEHIM DEMIR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!