Ostali sportovi

Tijana Korent i Tina Zelčić izborile finale Svjetskog Challenge kupa

Sportnet, Branimir Korać • subota, 09.09.2023.
Tijana Korent i Tina Zelčić izborile finale Svjetskog Challenge kupa

Tijana Korent na preskoku i Tina Zelčić na gredi, drugi vikend za redom plasirale su se u finale Svjetskog Challenge kupa...

Nakon što su proteklog tjedna u Mersinu bile četvrte u finalu, sada će priliku za postolje imati u mađarskom Szombathelyju. Filip Ude zauzeo je 11. mjesto na konju s hvataljkama gdje je Jakov Vlahek bio 14., dok je Sara Šulekić bila 11. na dvovisinskim ručama, a Christina Zwicker 29. na gredi.

Tijana Korent (GK Nedelišće) do svog 44. finala SK došla je s najboljom ocjenom kvalifikacija - 12.950 (12.850 i 13.050).

"Opet sam u finale ušla kao prva, baš kao u Mersinu, ali svi znamo da to na žalost ništa ne znači. Sutra je novi dan, sutra sve kreće od nule. Nadam se bar ponoviti ovakve skokove kao danas. Nisam imala puno greškica. Sprave su nove pa se trebalo malo više privikavati na njih, ali uspjeli smo. Moram se sad samo dobro odmoriti za sutra. Nisam navikla imati kvalifikacije i finale dan za danom, obično je dan odmora između. Ništa, nadam se najboljem", rekla je nakon kvalifikacija Korent.

Dan odmora do svog sedmog finala imat će Tina Zelčić (ZTD Hrvatski sokol) koja je borbu za medalje na gredi izborila sa sedmom ocjenom kvalifikacija (12.550). Naša druga predstavnica na ovoj spravi, Tinina klupska kolegica Christina Zwicker, zbog pada je završila kao 29. sa 10.700.

"Imam 4 od 4 finala Svjetskog Challenge kupa ove sezone. Jako sam zadovoljna s time i veselim se nedjeljnom finalu", kratko je poručila Zelčić.

Prošlotjedna osvajačica brončane medalje u Mersinu na dvovisinskim ručama, Sara Šulekić (ZTD), ovaj put bila je 11. sa 12.250 bodova, a isti plasman ostvario je i naš srebrni olimpijac Filip Ude (GK MZ Macan) u svom premijernom nastupu drugog dijela sezone. U konkurenciji 33 vježbača na konju s hvataljkama bio je 11. sa 13.200 (start 5.8).

"Pao sam na ruskim kolima, dogodila se čisto tehnička greška. Inače sam osim toga cijelu vježbu napravio super. Šteta za pad. Dobro sam izgledao, zadovoljan sam time, nakon godinu dana prvi put sam išao tu vježbu. Morao sam je negdje probati prije odlaska na Svjetsko prvenstvo u Antwerpen. Žao mi je za pad, ali imam još tri tjedna do SP-a i do tada će to biti sve posloženo kako treba biti", najavio je Ude.

Jakov Vlahek (ZTD) s ocjenom 12.800 (start 4.5) zauzeo je 14. mjesto na konju s hvataljkama.

"Dobro sam odradio vježbu, ali nisu mi priznali škare, prvi element. Napravio sam ih kao i svaki put u životu i svaki put su mi ih priznali, ovaj put nisu. Nisam mogao vjerovati. Napokon mi sjedne vježba kako treba i ne priznaju mi škare", razočaran je bio Jakov.

Oba finalna dana u Mađarskoj startaju od 15 sati, Korent u subotu, Zelčić u nedjelju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!