Vodeni sportovi

Sinkovići osvojili srebro na Svjetskom prvenstvu u Beogradu, Nizozemci izdominirali

Branimir Korać • nedjelja, 10.09.2023.
Sinkovići osvojili srebro na Svjetskom prvenstvu u Beogradu, Nizozemci izdominirali
Foto: EPA

Braća Martin i Valent Sinković osvojili su srebrno odličje na Svjetskom prvenstvu u Beogradu u dvojcu na pariće! U finalnoj utrci izdržali su napad u završnici i sačuvali srebrno odličje dok je zlato odnijela s uvjerljivom prednosti Nizozemska...

Martin i Valent Sinković nastavili su žetvu medalja s velikih natjecanja! Na Svjetskom prvenstvu u Beogradu osvojili su srebrno odličje u dvojcu na pariće i potvrdili svoju poziciju u samom svjetskom vrhu.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Možda su nas naučili na zlatna odličja pa se ostale medalje ne gledaju s dovoljno poštovanja, ali ovo je sjajan rezultat u snažnoj konkurenciji.

Do zlata Sinkovići ipak nisu uspjeli doći, nizozemska posada Melvin Twellar i Stefan Broenink odjurila je od samog početka, stvarala razliku i na svim prolazima imala ugodnu prednost.

Već na 1000 metara Nizozemci su imali dvije i pol sekunde ispred braće Sinković, ma 1500 metara ta je prednost iznosila više od četiri sekunde i bilo je jasno da se do zlata ne može.

Sinkovići su u završnici branili srebro, irska posada Daire Lynch i Philipp Doyle opasno je prijetila, ali srebro ipak ide u Hrvatsku.

Brončano odličje pripalo je tako Ircima koji su za braćom Sinković zaostali nešto manje od sekunde.

Četvrto mjesto osvojili su Talijani, Španjolci su bili peti, a Kinezi su daleko zaostali na šestom mjestu.

FOTO: EPA/ANDREJ CUKIC

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!