Nogomet

Svjetski prvaci gostuju kod Bolivije i traže nove bodove

Petar Jenjić • utorak, 12.09.2023.
Svjetski prvaci gostuju kod Bolivije i traže nove bodove
Foto: EPA

Pred nama je utakmica drugog kola južnoameričkih kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo. Argentina nakon pobjede protiv Ekvadora gostuje kod Bolivije koja nije imala šanse u prvom kolu protiv Brazila...

U Južnoj Americi već su krenule kvalifikacije za novo Svjetsko prvenstvo, a pred nama je utakmica drugog kola u kojoj će Bolivija u La Pazu biti domaćin branitelji naslova i jednoj od najjačih reprezentacija svijeta - Argentini. Dvoboj se igra od 22 sata po hrvatskom vremenu.

Igraj na Bolivija - Argentina na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Argentinci su u prvom kolu na domaćem terenu uspjeli minimalno svladati Ekvador zahvaljujući pogotku Lionela Messija u 78. minuti utakmice. Time su samo produžili niz neporaženosti koji datira još od uvodnog kola Svjetskog prvenstva kada je Gaučose svladala Saudijska Arabija.

Nakon osvajanja trećeg naslova svjetskog prvaka, Argentina je odigrala četiri prijateljske utakmice i ostvarila četiri pobjede bez primljenog pogotka. Redom je bila bolja od Paname (2:0), Curacaa (7:0), Australije (2:0) i Indonezije (2:0), a prije četiri dana odigrali su već spomenuti dvoboj s Ekvadorcima.

U prošlim kvalifikacijama Bolivijci su završili na pretposljednjem mjestu sa samo četiri pobjede, tri poraza i 11 remija, a u međuvremenu su igrali prijateljske dvoboje, njih sedam. U tom periodu upisali su pet poraza, jedan remi i jednu pobjedu, a svladali su jedino Saudijsku Arabiju. Ždrijeb ih nije mazio, a uoči dvoboja sa svjetskim prvacima gostovali su kod Brazila u Belemu. Domaćin je slavio s visokih 5:1 bez ikakvih poteškoća, a počasni pogodak za goste postigao je Victor Abrego.

Ostaje pitanje hoće li nastupiti Messi koji je tražio zamjenu pretkraj utakmice, a prema riječima izbornika, to se dogodilo zbog nakupljenog umora. Isto tako, rekao je da će još vidjeti hoće li ga odmah staviti u početnih 11 ili kasnije uvesti u igru.

Ove dvije reprezentacije često međusobno igraju, a u zadnjih osam utakmica Argentinci su slavili u njih sedam te samo jedan izgubili. Bilo je to u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji kada je Bolivija, upravo pred svojim navijačima, slavila s 2:0.

Što su rekli

Gustavo Costas, izbornik Bolivije: "Utakmica je jako teška, koliko god to oni rekli ili ne. Znamo da će biti teško, imaju igrače koji su u odličnoj formi, opušteni su i prošli sve posljednjih godina. Imaju najbolje igrače na terenu, znamo da neće bilti lako, ali bez obzira na to imamo veliku vjeru jedni u druge. Znamo što sutra moramo napraviti."

Lionel Scaloni, izbornik Argentine: "Više-manje imam u mislima tko će igrati, bit će slično kao i prije nekoliko dana. Sretni smo s izvedom, morat ćemo vidjeti kako će se utakmica razvijati. Mislim da je dobra stvar, da se prilagođavamo onome što vidimo. Mučili smo se kroz neke utakmica i momčad to zna. Moramo bti spremni na sve što nam dođe."

Mjesto, vrijeme, suci

Estadion Hernando Siles, La Paz, 22:00

Sudac: Esteban Ostojich (Urugvaj)

Nedostaju

Bolivija:

Argentina: Lisandro Martinez i Romero pod upitnikom

Zadnji susret

Ove dvije reprezentacije posljednji su put međusobno igrale u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru, a do pobjede od 3:0 na domaćem terenu stigli su Argentinci.

Prognoza

S obzirom na ranije međusobne dvoboje i kvalitetu pojedine reprezentacije, večeras ne očekujemo iznenađenje. Argentina bi trebala doći do pobjede, a vjerojatno i s dva ili više golova razlike.

FOTO: EPA/Juan Ignacio Roncoroni

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!